Eкономија

Расписан позив за подстицај модернизације производње

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у инвестиционе пројекте у 2021. години укупне вриједности четири милиона марака.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година, или развој и иновацију.

Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, дрвопрерађивачка индустрија, метална и електро индустрија (изузев производње и прераде базних метала), индустрија гуме и пластике, папирна индустрија и индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Од укупног износа средстава најмање 25 одсто средстава одобрава се и додјељује привредним субјектима који запошљавају до 50 радника или који су остварили пословни приход  у 2020. години до 3.000.000 КМ.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања, а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, а пријаве са потребном документацијом могуће је слати и путем поште на адресу министарства.

Додатне информације могу се добити на број телефона 051/338-376, а сви заинтересовани привредни субјекти се за сва додатна питања могу обратити и путем мејла: јavni.poziv@mpp.vladars.net.

 

 

 

Related posts

СА 24 ГОДИНЕ ПОДИЖЕ ПЛАНТАЖУ ОРГАНСКОГ ШИПКА

admin

ПРЕЗЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЈА БИОГАСНИХ ЕЛЕКТРАНА

admin

Онлајн радионицама до лакшег приступа бесповратним средствима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još