ИЗДВОЈЕНОНовости

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

Општинска управа Дервента расписала је тендер за избор извођача радова за прву фазу изградње градског парка „9. јануар“, који ће се простирати од некадашњег Марксистичког центра, преко парцеле која је некада обухватала основну школу „Здравко Челар“, а пјешачком пасарелом преко ријеке Укрине, биће повезан са парком код базена „Олимп“.

У јавном позиву који је у петак, 15. фебруара, објављен ја порталу јавних набавки БиХ наводи се да је процијењена вриједност радова 396.440 КМ без ПДВ-а, а предвиђени рок за изградњу је 150 дана од дана увођења извођача у посао.

Новац за овај пројекат обезбиједила је Влада Републике Српске, а како су раније казали у дервентској Општинској управи, парк ће бити грађен у фазама, а прва подразумијева радове на парцели од 5.000 квадрата, гдје се прије рата налазила школа „Здравко Челар“. На том простору предвиђено је да се налази дјечије игралиште, стазе за шетњу, фонтана, теретана на отвореном, љетна концертна бина, те трг у облику Републике Српске.

У наредним фазама изградње, парк би требало да буде проширен и на простор између Укрине и Омладинске улице, те пјешачким мостом спојен са простором некадашњег парка, уз градске базене.

Дервента би тако требало да добије простор са садржајима за све генерације, који ће промијенити слику града и постати њен препознатљиви дио.

Рок

У објављеном јавном позиву наведено је да је рок за достављање понуда 11. март, послије чега слиједи процедура разматрања понуда и избора извођача.

Related posts

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 1. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Бољи приступ уз нову саобраћајницу

admin

Усвојен буџет града
од 24,5 милиона КМ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još