ДруштвоРС-РЕГИЈА

Ратарима подстицај за капиталне инвестиције

Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривреди за 2022. годину расписан је данас, а пољопривредници пријаве за средства из овог програма могу да подносе у року од 30 дана.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС подсјећају пољопривреднике на обавезу ажурирања података у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Српској, што је услов за остваривање права на коришћење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Пољопривредна газдинства која нису извршила редовно годишње ажурирање података, неће моћи остварити право на подстицајна средства за капиталне инвестиције.

Носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи РС пријавити обавезу доприноса за 2021. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2021. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Јавни позив доступна је на сајту Министарства пољопривреде, као и на сајту Агенције за аграрна плаћања РС.

 

Related posts

Васкршња акција и базари
уљепшавају празник суграђанима

Derventski List

Будући средњошколци упознали
се са школом и занимањима

Derventski List

Бесплатни уџбеници за основце и у идућој школској години

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još