Друштво

Ратарима саднице и репроматеријал, стижу и пластеници

Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ Дервента подијелила је старт-ап пакете за пластеничку производњу поврћа, репроматеријал и садни материјал паприке и парадајза за 11 корисника из Дервенте и Брода.

Пакети су подијељени у оквиру пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима „Унапређење производње воћа и поврћа на подручју Дервенте и сусједних општина“, који реализује задруга по процедурама ИФАД-а, а које суфинансирају Јединица за координацију пољопривредних пројеката и локалне управе Добоја и Брода.

Директор задруге Рајко Кулага рекао је да ће током мјесеца бити испоручена и 24 нова пластеника, као и старт-ап пакети краставца корнишона и паприке меринос за произвођаче из ове двије локалне заједнице.

– Заинтересовани произвођачи и даље се могу пријавити за уговорену производњу краставца и паприке  са обезбијеђеним производним пакетима, стручном подршком и сигурним пласманом – рекао је Кулага додајући да би у оквиру пројекта који обухвата прошлу и ову годину, требало да буде набављено 50 пластеника површине 100 квадратних метра и укупне вриједности од око 150.000 КМ.

Менаџер кластера добојске регије „Пољокласт“ Јулијана Петровић казала је да се Пољопривредна задруга „Агропосавина Фарм“ представила као лидер у имплементацији пројекта, организацији производње воћа и поврћа и добар примјер повезивања пољопривредних произвођача кроз заједнички наступ у производњи и на тржишту.

Related posts

ЂАЦИМА УКАЗАНО НА ЗНАЧАЈ ЊЕГОВАЊА МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

admin

Водоводна предузећа разматрала моделе за унапређење пословања

admin

Дијелови града
данас без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još