Eкономија

Регресирани дизел могу да преузму права 82 корисника из Дервенте

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавају се регистровани пољопривредни произвођачи да је путем Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, обезбијеђено регресирано дизел гориво за извођење прољећних и јесењих радова у пољопривреди за 2022. годину.

Право на подстицајна средства имају корисници који:

– имају активан статус, у складу са Уредбом о упису у Регистар пољопривредних газдинстава и Регистар корисника подстицајних средстава;

– су пријавили и измирили Пореској управи обавезу доприноса за 2021. годину у складу са прописима о доприносима.

– су измирили доприносе по основу накнаде за противградну заштиту за 2021. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Подстицајна средства за регресирање дизел горива одобравају се за површине које су регистроване као обрадиве пољопривредне површине, за које је уписан начин кориштења пољопривредног земљишта у регистру пољопривредних газдинстава.

Право на подстицајна средства за регресирани дизел остварују регистрована пољопривредна газдинства, која у периоду од 1. марта до 31. октобра текуће године купе дизел за потребе извођења прољећних и јесењих радова у количини до 100 литара горива по хектару са минималном површином од 1,0 хектара.

Корисници који остварују право на подстицај (на основу спискова Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде), регресирано гориво купују по малопродајној цијени умањеној за износ регреса од 0,50 КМ/литру, с тим да се укупно одобрене количине могу реализовати у неколико одвојених куповина, али само код једног овлашћеног дистрибутера и у једном малопродајном објекту, односно тамо гдје је поднио захтјев приликом прве куповине.

Надлежно министарство 3. марта 2022 доставило је списак за прва 82 корисника регресираног дизел горива из Дервенте уз обавјештење да се наредни списак може очекивати за седам до десет дана.

Захтјев за остваривање права на регрес за дизел гориво, корисници преузимају у згради Градске управе Дервента у Шалтер – сали,  а послије евидентирања и протоколисања, регресирано дизел гориво могу да купују, по властитом избору, у једном од малопродајних објеката овлашћених дистрибутера нафте и нафтних деривата, који су са министарством закључили Споразум о пословно – техничкој сарадњи за продају регресираног дизел горива.

Корисници протоколисани захтјев уз неовјерену копију личне карте, односно ЈИБ-а за правна лица и предузетнике  приликом прве куповине, подносе овлашћеном дистрибутеру.

Рок за подношење захтјева овлашћеном дистрибутеру је најкасније до 31. октобра текуће године.

Министарство је доставило списак овлашћених дистрибутера регресираног дизел горива међу којима се налазе фирме са бензинским пумпама у Дервенти и то:

„ТРИ МД АГРО“, „Нестро – петрол“, „Нешковић“, „Брчко гас“, „Хифа – оил“ и „Петрол“.

Списак произвођача који су остварили право на дизел гориво можете погледати на интернет страници Агенције за аграрна плаћања РС.

Одјељење за привреду и

друштвене дјелатности

 

Related posts

ДУГ ЗА ИНТЕРНЕТ СТОПИРАО ОБРАЧУН ПЛАТА У „УНИСУ“

admin

ВЛАДА ДАНАС О ЗБРИЊАВАЊУ РАДНИКА „УНИСА“

admin

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još