РС-РЕГИЈА

РОК ЗА „СТАРЕ СТУДЕНТЕ“ АКАДЕМСКА 2019/2020.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је данас да је постигнут договор према којем ће бити продужен законски рок за окончање студија за студенте који студирају према старом наставном плану и програму, и то до краја академске 2019/2020. године.

– До продужења тог рока доћи ће се измјенама и допунама Закона о високом образовању, односно измјеном члана 148. Та иницијатива ће бити што прије упућена у скупштинску процедуру и више неће бити продужавања тог рока – рекао је Рајчевић новинарима након састанка са представницима студената који су уписали студије прије увођења болоњског процеса и студентских организација.

– Процјена Владе Српске и Министарства, на чијем сам челу, јесте да нисмо у позицији да губимо било којег високообразованог човјека, а узели смо у обзир и објективне околности које су ови људи имали приликом студирања, односно одгађања својих обавеза током студија – рекао је Рајчевић.

Он је изразио очекивање да ће до окончања договореног рока бити смањен број „старих студената“, наводећи да има око 2.000 таквих студената на додипломским, постдипломским и докторским студијама.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Немања Бабић рекао је да је у кратком периоду док је Рајчевић на челу ресорног министарства ријешен одређени број суштинских питања за студенте, међу којима су „стари студенти“.

Представник „старих студената“ са бањалучког Универзитета Јелена Жупљанин навела је да 2.000 студената „није мала ствар“ и да је добра вијест да су ти студенти добили оно што су раније тражили, те да данашњи договор представља и посљедњу шансу за све оне који желе да заврше факултет.

Related posts

У току инсталирање стационираних радара и у Дервенти

admin

Сутра сусњежица и снијег

admin

Година од првог случаја вируса корона у Српској

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još