ИзбориИЗДВОЈЕНО

РС не требају сукоби и изолација већ јача економија и развој

Можете да се одлучите и кажете не изолацији Републике Српске, не сукобима, не ратовима, не свађама са кључним земаљама, јер овој земљи је потребна другачија борба и у њеном фокусу треба да буде економија, развој, напредак, инфраструктура, инвестиције, јер то је оно што доноси живот, што га чини бољим и зауставља исељавање становништва.

Поручено је то вечерас на централној предизборној трибини Српске демократске странке у дервентском Центру за културу, а овом приликом Дервенћанима се представио предсједник странке и кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Мирко Шаровић, те кандидати за посланике у Народној скупштини РС из изборне јединице 4 предвођени носиоцем листе Пером Ђурићем, као и кандидати из Дервенте и то Владо Ковачевић, Сања Николић и Бранко Катанић, те кандидати за Представнички дом Парламента БиХ из изборне јединице 2.

Шаровић је истакао да је један од главних приоритета и залагања СДС за Дервенту,  боља путна конекција.

– Наши планови су велики за Дервенту и цијели овај регион, а прије свега је то као приоритет међу нашим плановима прикључак на ауто – пут Бањалука -Добој и брза цеста Брод – Дервента – Добој. Неко је то раније обећао, можда четири или пет пута, и никада није то обећање испунио, а ми кажемо сада да ће то бити наш приоритет и на томе ћемо радити озбиљно. Такође, у Дервенти нам је отета позиција начелника општине, сада градоначелника, прије непуне двије године и те ствари ћемо да поправљамо. Када преузмемо власт на нивоу републике, слиједи преузимање и локалне власти од како би овом граду било боље – рекао је Шаровић додавши да би Дервента још у првој години осјетила бенефите политике СДС-а.

– Ова агонија у којој се налази Република Српска треба да престане, а Дервента ће већ у првој години да осјети те бенефите отварања РС, борбе за нормалан живот, за промјену приоритета, а не свађање са свим у БиХ, свађање у региону, са Европском унијом и кључним земаљама, што ремети наше планове да се развијамо, да градимо боље друштво, бољу шансу за омладину. Наша политика, моја политика као предсједника, је сасвим другачија, дакле кажемо не кризи, не изолацији, не сукобима, не ратовима. Кажемо да развоју који почива на економији и инфраструктури и то је оно што треба сваком нашем крају овдје у Дервенти, јер када смо економски јаки, када свако наше дијете у породици има посао, онда нам нико не може ништа и то је испуњење снова – рекао је Шаровић позивајући на подршку заједничком кандидату за предсједника Српске Јелени Тривић.

Носилац листе кандидата за Народну скупштину из изборне јединице 4 Перо Ђурић казао је да ће се СДС залагати за обичног човјека, као и до сада.

– У Народној скупштини ћемо се залагати да влада равноправност, да доносимо законе који се тичу бораца, породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, заробљеника, који су данас обесправљени. Борићемо се за наше пољопривреднике, породице, мајке са једно, двоје, троје, четворо и више дјеце, за дјечији, заслужени дјечији додатак, за борачки додатак и оно што им припада по закону. Са побједом Јелене Тривић за предсједника РС и Мирка Шаровића за члана Предсједништва БиХ из РС и са побједом СДС-а, народ у Републици Српској ће живјети боље – рекао је Ђурић.

Предсједник Градског одбора СДС-а Дервента и кандидат за посланика у Народној скупштини РС Бранко Катанић казао је да ће своју борбу усмјерити на област образовања и побољшања услова у образовању.

– Као неко ко долази из ове области, залагаћу се и трудити највише на том пољу. Боље образовање и бољи стручни кадрови су сигурна будућност РС. Ми овдје у Дервенти имамо проблем централног објекта ОШ „Никола Тесла“ који је оштећен у земљотресу који се десио прије двије године. Актуелни режим је све вријеме „пребацивао лоптицу“ тако да до данас 1.000 ђака и њихових наставника морају ићи у друге објекте и тамо изводити наставни процес, а повратак ђака у свој објекат, да имају нормалне услове за рад, је приоритет у Дервенти – казао је Катанић издвојивши још као приоритет и прикључак на ауто – пут, поновно стављање у функцију породилишта у Дервенти.

Присутнима се обратио и носилац листе за Представнички дом БиХ из изборне јединице 2 Младен Босић.

– Карактеристике ових кандидата који су вечерас представљени, од професора, инжињера, доктора, магистраната, говоре да је пред вама добра гарнитура људи и мислим да је дошао крај томе да они који треба да буду задњи буду први, да што је кандидат примитивнији више га цијене у гласачким кутијама. Мислим да се налазимо пред позитивном промјеном за РС и то са људима и под вођством Мирка Шаровића да би нама и нашој дјеци било боље – рекао је Босић.

Предизборном митингу осим чланова и симпатизера странке, присуствовали су и коалициони партнери из ПДП-а и Покрета за правду и ред, као и представници дервентског ДНС-а, те начелници општина Брод и Модрича.

Related posts

Пољопривредна смотра истакла важност очувања села

admin

И овог љета размјена уџбеника у библиoтеци

Derventski List

Увијек може и мора боље

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još