Спорт

РУКОМЕТАШИ СПРЕМНИ ЗА ПОЧЕТАК ПРВЕНСТВА

У суботу би требало да почне такмичење у оквиру Прве рукометне лиге Републике Српске, а играчи Дервенте у првом колу угостиће екипу Борца из Бањалуке, а меч је заказан у уобичајеном „рукометном“ термину у 19 часова.

Посљедњу провјеру пред почетак прволигашког рукометног каравана, екипа „Дервенте“ имала је у суботу на турниру у Козарској Дубици. Забиљежена је једна побједа и један пораз, што је било довољно за треће мјесто.

У првој утакмици екипа „Дервенте“ је поражена од екипе „Козара МП“, иначе домаћина турнира, резултатом 29:24, а у утакмици за треће мјесто играчи „Дервенте“ побиједили су екипу „Козаре“ из Градишке резултатом 42:25. Првфо мјесто на турниру освојила је премијерлигашка екипа „Локомотива“ из Брчког, а екипа „Дервенте“ снаге је домјерила са два будућа противника у Првој рукометној лиги РС.

Прије наступа у Козарској Дубици дервентски рукометаши били су бољи од екипе „Градачца“, члана Прве лиге Федерације БиХ.

– У Дубици смо наступили без голмана Старчевића и Земуновића који су важне карике у нашој екипи. Према оном што смо показали, надам се да ћемо се равноправно носити са екипама које важе за боље, а видјели смо да има и екипа које ће бити лак залогај. Наравно, све то зависи од нас, колико будемо жељели побједе, колико се будемо залагали, колико будемо спремни да се жртвујемо за екипу – каже тренер екипе Милорад Бјелошевић.

Предсједник Управног одбора Славен Шмуља додаје да је све што је потребно за почетак првенства обезбијеђено.

– Сад је све на играчима који на терену треба да покажу да се у Дервенти још увијек игра добар и квалитетан рукомет – каже Шмуља.

Резултат:

ДЕРВЕНТА – ГРАДАЧАЦ 28:26 (14:11)

Дервента: Тошић, Ристић, Лукић 4, Сибинчић 3, Земуновић 1, Шмуља 4, Савић 2, Шкрга 6, Драгичевић 4, Малешевић, Добриловић 1, Милинковић 1, Станковић, Тадић 1, Мандић, Станковић.

САСТАВ ЕКИПЕ

Related posts

Екипа „Укрине“ однијела двије побједе

admin

„Текстилчев“ фудбалски
турнир у недјељу

Derventski List

ОД ТРЕНИНГА У ХЛАДНОЈ САЛИ ДО ДРЕСА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još