ИЗДВОЈЕНОНовости

РУСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЈЕТИ ДЕРВЕНТИ

Делегација Привредне коморе московског округа Домодедово боравиће до понедјељка у Дервенти, а данас се састала са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима, те посјетила предузећа „Санино“ и „Мрежа нетворк“.

Ради се о другој посјети руских привредника у посљедња три мјесеца, а циљ је успостављање привредне и економске сарадње.

– Посебно је интересантно што су нас посјетили представници привредне коморе, а данас су ту представници авио – компаније у циљу успостављања везе између Москве и Бањалуке. То није толико у нашој надлежности, али је свакако добра ствар за Републику Српску. Такође, ту је и један млади хотелијер који има намјеру да инвестира, а овдје је дошао да види наше потенцијале. Сада је већ извјесно да смо пронашли једну општину у области Вороњез која је изразила жељу да прави блиске односе са Дервентом, попут Пинерола, а у оквиру тога тражићемо могућности гдје имамо заједничке интересе – рекао је Симић подсјетивши да није случајно да у Дервенти послује више од десет италијанских компанија.

Кроз представљање потенцијала, како је додао, изнаћи ће се заједнички интереси и могућности, а гости из Русије истакли су да ће сарадња коју су започели у јуну дефинитивно резултирати популаризацијом региона у њиховој земљи. Дали су, како кажу у привредној комори Домодедова, себи задатак да зближе двије земље, а истакли су да предстоји пуно посла, а да ће о резултатима говорити послије нове године, када планирају поново да дођу.

– Задовољство је што смо поново овдје, гдје смо доживјели топли пријем. Овај град је веома лијеп, пун емоција и оставио је на мене дубок утисак прошли пут када сам био ту. Дошли смо да се упознамо са могућностима и имамо идеје шта треба да урадимо, али о томе ћу више говорити послије нове године јер до тада планирамо да покренемо неке активности – рекао је потпредсједник Привредне коморе Домодедова Денис Кочетов.

Делегација ће у наредним данима посјетити Кулаше и Теслић, као и Србац, а данас су посјетили и манастир у Бишњи.

Related posts

РАЗМЈЕНА УЏБЕНИКА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

admin

Од веома родне године остала тек солидна

admin

Пливање савладало
120 малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još