ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Савремена знања и модерни кабинети главни адути

Савремена занимања која су спој знања и вјештина потребних тржишту рада и која су темељ за даље школовање, уз модерно опремљене кабинете главни су адути које Средњошколски центар „Михајло Пупин“ нуди ђацима.

Истакнуто је то данас током Дана отворених врата који је ова школа организовала како би будуће средњошколце упутила у предности које нуде струке заступљене у плану уписа за 2022/2023. годину.

Свршени основци моћи ће да бирају измјеђу општег и рачунарско – информатичког смјера гимназије, техничара  информационих технологија, техничара мехатронике, као и комбиновано одјељење аутоелектричар -електричар/електроинсталатер.

Управо у једном од тих занимања своје школовање планира да настави Моника Милаковић.

– Уписаћу мехатронику јер ми је то занимљиво занимање и то је нешто што је подручје мог интересовања. Драго ми је што сам данас имала прилику да научим нешто ново о том занимању – истакла је Милаковићева.

Иако још увијек није сигуран које занимање ће изабрати, Кристијан Петрић образовање ће засигурно наставити у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

– Нисам још дефинитивно одлучио шта да упишем, али након овог данас неће ми требати много времена да донесем коначну одлуку. У сваком случају мислим да ће школовање у средњој школи бити занимљиво, а осим овог што сам видио данас, драго ми је што ћу имати прилику и за квалитетно вријеме у необавезним активностима – рекао је он.

Директорица школе Гордана Асентић истакла је да су у установи на чијем је челу опредијељени да пруже стручан и савремен приступ преношењу знања свим својим ђацима било да желе даље да се школују или да се запосле одмах послије школе.

– Савремени наставни планови и програми, који прате тржиште рада веома су важни за све будуће ђаке, а то у нашој школи имају. Професори се труде да на најбољи могући начин оправдају повјерење и ученика и родитеља. Ми желимо да наши ђаци буду не само ученици, него да буду активни и у ваннаставним активностима, па тако имамо ђаке који су направили филмове, који су се јављали на стручне конкурсе из области мехатронике, који су учествовали на међинародним конференцијама из различитих области, а у свему што раде имају подршку професора и школе за своја интересовања – истакла је Асентићева додајући да су за квалитетну наставу настојали да обезбиједе све потребне алате..

Ученици су се упознали и са ваннаставним активностима које им се нуде, а неке могућности у тој области предочила им је некада једна од најбољих ученица школе која данас завршава медицински факултет у Београду Марјана Гојковић, која се својевремено налазила на челу Мреже савјета ученика РС.

– Средња школа заиста јесте посебан период у животу. Желим да знате да своје вријеме, поред учења, можете да користите за хобије и друге активности, јер је важно осим формалног знања радити на себи. То ће вам омогућити боље комуникацијске вјештине и друге способности које ће вам оплеменити живот, а посебан сегмент је то што у овом периоду можете да стекнете пријатеље за цијели живот – додала је Гојковићева.

Презентације

Основци су имали прилику да се упознају са могућностима у информатичким кабинетима, кабинетом хемије и биологије, кабинетом страних језика у којем могу да њемачки, енглески и латински, а од сљедеће школске године факултативно и јапански језик. Осим тога, посјетили су и „стем лабораторију“ у којој се настава одржава уз паметну таблу и савремене софтвере, као и кабинете вјеронауке и електроенергетике, а поводом њихове посјете уприличен је и концерт школског бенда.

Related posts

Хуманошћу оплемењено 13 ђака

Derventski List

ЖЕЉА ЗА ПОСТОМ ЈАЧА ОД ИСКУШЕЊА

admin

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još