EкономијаИЗДВОЈЕНО

„САНИНО“ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОГОН ДЕРВЕНТСКЕ ПРИВРЕДЕ

У присуству великог броја радника, представника политичког и јавног живота, пословних партнера, званица и других гостију вечерас је, у мотелу „Двор“, Фабрика обуће „Санино“ прославила 20 година постојања и успјешног пословања.

Том приликом, директор фирме „Санино“ Радован Пазуревић истакао је да је у протекле двије деценије фирма направила 25 милиона пари обуће.
-Уз много труда, рада, енергије, воље и жеље, као и уз потешкоће које нас непрестано сустижу, можемо рећи да је 20 година прошло брзо, али и успјешно. Са веома добрим пословним резултатима у протеклих 20 година успјели смо направити 25 милиона пари обуће и све то за извоз. Дакле, нисмо имали никаквих проблема попут кашњења са роковима испоруке, лошег квалитета или запошљавања. С правом се можемо похвалити да имамо најбоље партнере, када је обућарство у питању, у читавој регији, али и у држави. Ту су „Адидас“, „Мајндл“, „Леђеро“, „Хајекс“, „Планика“ и остала звучна имена у производњи обуће. Својим доласком на вечерашњу прославу нашег јубилеја партнери су нам дали до знања да смо им веома битни и да и даље желе да раде са нама – рекао је Пазуревић.
Поред тога, Пазуревић је додао да тренутно у фирми „Санино“ ради 850 радника у два погона, од којих је један у Прњавору са око 480 радника, а други са мањим бројем запослених у Дервенти.
-Наш коначни циљ јесте да дефинитивно почнемо радити свој бренд. У садашњим околностима, чињеница да је тешко доћи до репроматеријала на домаћем тржишту представља лимитирајући фактор. С друге стране, објективан је проблем то што на простору РС и БиХ више нема процеса едукације. Нажалост, више немамо просвјетне раднике који могу верификовати наставу, а немамо ни стручњаке за практични дио образовања. То је изазов пред свима нама и надам се да ћемо са Министарством просвјете и културе РС ријешити тај проблем – истакао је Пазуревић.
Честитке породици Пазуревић, као и њиховим радницима, а поготово онима који су 20 година ту запослени, упутио је начелник општине Милорад Симић са жељом да се фирма и даље шири, истакавши да овај јубилеј пуно значи за Дервенту.
– Породична фирма „Санино“ један је од пионира дервентске привреде. Ако узмемо у обзир чињеницу да се овдје 20 година ради у тој бранши, да је у овој фирми за тај период рођено више од 340 дјеце, онда је то заиста велика ствар. За сваку похвалу јесте и чињеница да су сви еминентни представници обућарства у Европи вечерас присутни у Дервенти. Међу више од 800 привредних субјеката, Фабрика обуће „Санино“ је водиља међу неколицином и то захваљујући „европској причи“ Радована Пазуревића и његове породице и послу који је показао Европи – казао је Симић.
Такође, Симић је рекао да, поред Пазуревића, захваљујући и још неколицини дервентских привредника данас у Дервенти има више од 30 иностраних компанија.
Од оснивања, тачније, од самог почетка у фирми „Санино“ запослена је Анкица Николић, која за протекле двије деценије рада има само ријечи хвале.
-Ако се родило једно дијете на дан када смо почели да радимо, оно данас ради у овој фирми. Ето, толико је дуг тај период који је иза нас. На почетку то је била једна мала фирма са 40 радника, која је функционисала у малом и готово неусловном простору. Међутим, за веома кратко вријеме, преселили смо у нову халу са много бољим условима рада. Нити једног јединог дана нисмо остали без посла, нити смо били послати на такозвани „принудни“ годишњи одмор, што заиста много говори о самој фирми. Поред тога, свих ових 20 година имали смо редовне плате – истакла је Николићева.
Свечаности су, поред начелника општине Милорада Симића, присуствовали народни посланик Игор Жунић, потпредсједник Скупштине општине Дервента Славен Гојковић, делегат у Дому народа у БиХ Средоје Новић, предсједник Привредне коморе РС Борко Ђурић и предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Немања Васић.

Related posts

„БОСИЉКОВАЊЕ“ ОД 10. ДО 14. ОКТОБРА

admin

МАРКОВИЋА СОКАК ДОБИЈА ГРАДСКУ ВОДУ

admin

Почиње Васкршњи пост

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još