ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Саобраћајне гужве поред школа горући проблем

На иницијативу директорице Основне школе „19. април“ Елвире Миљић данас је састанак са надлежнима у Градској управи, представницима Полицијске станице Дервента, те директорима осталих градских школа како би се пронашло рјешења за побољшање безбједност дјеце у саобраћају.

Главни проблем настаје у Улици Светог Саве гдје гравитирају ђаци четири школе, и то највише због несавјесних возача који се у тој улици непрописно паркирају, те брзине која није прилагођена. Због тога је, измедју осталог, недавно дошло и до саобраћајне незгоде када су на пјешачком прелазу повријеђене двије дјевојчице.

На састанку је констатовано да је Полицијска станица Дервента максимално ангажована по питању регулисања безбједности у саобраћају у овом дијелу града, али да одређени проблеми нису њихов домен.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић казао је да је ће локална управа преузети на себе рјешавање одређених, проблема као што је обезбјеђивање додатног паркинга.

  • Поред кафића, преко пута касарне, постављаће се стубићи како дјеца, због непрописно паркираних аутомобила не би морала да силазе са тротоара на коловоз. Покушаћемо да реализујемо и идеју да за родитеље обезбједимо паркинг на Сајмишту и уредимо прелаз преко насипа – објаснио је Пашалић додавши да је цијела иницијатива за рјешавање проблема гужве у саобраћају потекла од ученика ОШ “19. април”.

 

Related posts

Мало интересовање закочило отварање вртића у Церанима

admin

САМ САВЛАДAО ВИОЛИНУ, ПА УЗ ЊУ ПРОПУТОВАО ЕВРОПУ

admin

ПУТ У ЦЕРАНИМА ОКРЧЕН ПРЕД ЗИМУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još