Култура

Свједочанство о бесмртности Јесењиновог дјела и лика

Животне борбе и изазове проткане снажним емоцијама, а које осликавају пут до свјетске славе и бесмртности једног од највећих руских пјесника Сергеја Јесењина, пред дервентском публиком вечерас je оживјела монодрама „Унеповрат“ у извођењу студента глуме Марка Вујевића.

Ова монодрама је предзавршни испит младог глумца, чији је он и аутор, а према ријечима Вујевића, цијели задатак није био нимало лак.

– Припремао сам се интензивно четири месеца и било је јако захтевно, јер су и тај Сергеј Александрович и тај Јесењин много другачији од мене, иако сам ја мислио да смо много слични. Тек касније када сам почео да га упознајем, да читам о њему и да слушам звучне записе, схватио сам у којој мери се разликујемо. Када сам почео са изучавањем о Јесењину нисам могао да не одрадим ову оду максимално, да га не упознам са другим људима и планирам да развијам ову драму – казао је Вујевића додавши да је постепено схватао величину пјесника чије дјело и живот је представио.

– Сергеј је био човек који је био изван свог времена, несхваћен. Уједно то је човјек који није дозволио да га спутавају, да га забране и да му бране да каже шта мисли и максимално се борио против неправде упркос турбулентном времену – истакао је млади умјетник.

Вујевић је казао да ће свој професионални глумачки живот почети у родној Суботици у Дечијем позоришту.

 

 

Related posts

„Змај, дама и остала банда“ заиграла
у Зворнику, стигла и награда

Derventski List

Пливање у глумачким водама донијело прве награде

admin

Сутра поетско вече у част Белог

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još