Друштво

СИГУРНИМ КОРАКОМ У СУСРЕТ ХУМАНОСТИ

На трећој редовној сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста Дервента данас су разматрани су и усвојени Програм рада и Финансијски план за 2020. годину, те су истакнутим донаторима и волонтерима у ОО ЦК уручена признања Црвеног крста Републике Српске.

Финансијским планом за 2020. годину планиран је приход у износу од 88.374 марака, те расход од 85.874 КМ.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је да је сарадња са волонтерима и донаторима и даље на високом нивоу.

– Програм је сваке године исти, само што зависи од тога колико га можемо остварити. Иако су финансијска средстава неопходна, морам да нагласим да је помоћ волонтера и донатора од огромног значаја. Ако немамо људе који ће дати помоћ и волонтере који ће подијелити то што успијемо прикупити, онда бисмо ми запослени у Црвеном крсту били немоћни – истакао је Кујунџић.

Поред тога, он је додао да су у наредном периоду предвиђене традиционалне активности које Црвени крст проводи сваке године.

– То је подјела хуманитарне помоћи за социјално – угрожена домаћинства, три акције добровољног даривања крви, обука возача и ученика основних и средњих школа у пружању прве помоћи, рад са подмлатком и омладином ЦК, служба тражења, програм припреме и одговора на катастрофе, програм упозоравања на опасност од мина, обиљежавање значајних датума и слично. Новина јесте дифузија Међународног хуманитарног права за ученике основних и средњих школа – рекао је Кујунџић додавши да је врло важно да млади знају коме и зашто помажу.

Он је казао да ће Црвеном крсту, којег редовно помаже локална управа, у наредном периоду бити потребна јача подршка због смањеног властитог прихода.

Генерални секретар Црвеног крста РС Ђоко Михајловић похвалио је рад Општинске организације ЦК, која важи за једну од најуспјешнијих у Српској, истакавши да је Дервента препозната као град хуманости.

Поред бројних званица и гостију, сједници Скупштине присуствовали су замјеник начелника општине Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

ПРИЗНАЊА

Златни знак Црвеног крста РС додијељен је Дому здравља Дервента, сребрни знак предузећу „Комуналац“, док су захвалнице добили директор Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ Осиња Жељко Стјепановић и директор Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Владан Поповић. У име „Комуналца“ захвалницу је примио директор Гроздан Ружичић, који је том приликом истакао да је помагати другима веома важно и хумано.

Related posts

Јелени лопатари питоми и дружељубиви

admin

Уз труд и залагање успјех не може изостати

admin

САЋА ПОЛУПРАЗНА, СКАЧУ ЦИЈЕНЕ МЕДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još