Друштво

Симикић побједник стазе

Екипно такмичење у дисциплини лов рибе удицом на пловак, припрема рибље чорбе и Меморијални куп „Станко Марјановић“ које већ традиционално окупљају спортске риболовце из Дервенте и околине, одржане су данас на стази у Трстенцима, а побједником стазе проглашен је Гроздан Симикић (старији).

Ове манифестације се одржавају поводом Велике Госпојине, Дана града и Вашара, како истичу организатори, одзиви екипа били су очекивано добри.

– Фишијада, у којој уживају мајстори у припреми рибље чорбе, окупила је 13 екипа, од којих је рибља чорба коју је припремила екипа под називом „Кумови Брод“ у саставу Ђоко Лукић и Мирсад Смајловић проглашена најбољом. Што се тиче купа, у појединачном такмичењу у категорији сениорки, Марина Норвалић освојила је прво мјесто, Николина Грујић друго, а треће мјесто припало је Душанки Миловановић. За прво мјесто међу сениорима борило се 11 екипа, а дервентској екипи у саставу Стојан Давогић, Гроздан Симикић (старији) и Гроздан Симикић (млађи) је то пошло за руком. Осим побједе у екипном такмичењу, Гроздан Симикић (старији) проглашен је побједником стазе – рекли су из „Укрине“.

Related posts

Традицију ловства његују 110 година

admin

Подршка развоју пољопривреде
и села „тешка“ 485.000 КМ

Derventski List

Освештање темеља цркве у Пољу 13. јула

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još