Култура

Симићева пјесма „Сањам“ дио зборника о помирењу

Пјесма „Сањам“ Дервенћанина Ненада Симића увршћена је у ред најбољих дјела на наградном конкурсу Удружења грађана „Нела“ из Орашја.

Ради се о конкурсу чији је циљ промовисање међурелигијског дијалога, мира, љубави и помирења, а Симићева пјесма наћи ће се међу корицама зборника, заједно са дјелима 26 аутора из читаве БиХ.

– Циљ овог пројекта био је обједињавање пјесама и прича из свих дијелова БиХ, а примили смо много текстова за нашу збирку прича и пјесама о миру, љубави и помирењу. Оно што нас чини изузетно поносним јесте да су учешће на конкурсу узели аутори различитих генерација, у распону од 13 до 65 година – објаснили су организатори.

Симић је казао да му је изузетно драго што ће пјесма „Сањам“ бити дио зборника са дјелима аутора из свих дијелова БиХ.

– То је и потврда да ова пјесма није писана за једнократну употребу. Прилику да чују награђену пјесму, још раније, имали су посјетиоци и учесници манифестације „Наша будућност је живјети заједно“ која је одржана у октобру 2020. у Дервенти – казао је Симић.

Удружење грађана „Нела“ је невладина организација основана 2018. године.

Related posts

Драмски студио отвара врата за нове полазнике

admin

ПАТКОВАЧА ОВОГ ВИКЕНДА У СЛУЖБИ УМЈЕТНОСТИ

admin

Концерт полазника „Сонате“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još