Култура

Симићу повјерена подружница европске академије у РС и БиХ

Kњижевник и новинар Ненад Симић на светосавској академији у Миљевићима код Градишке изабран је за предсједника подружнице Удружења европске академије српских наука и умјетности за Републику Српску и БиХ.

Симић је изјавио да ће снаге усмјерити на активности које доприносе историјском и културном образовању младих, те очувању културне, вјерске и историјске аутентичности Срба одржавањем пријатељских веза и унапређењем сарадње између Срба у Европи и свијету.

О досадашњим активностима и резултатима говорили су предсједник Удружења Саша Гајић и генерални секретар Рајка Голић.

Удружење европске академије српских наука и умјетности са сједиштем у Љубљани има за циљ подстицање контаката између научника и умјетника независно од њихове вјероисповијести, политичког мишљења или различитог географског поријекла ради унапређења личних, професионалних и пријатељских односа.

Симић је од 2018. године предсједник Српског књижевног клуба „Вихор“ у Дервенти, а у области књижевног стваралаштва и новинарства награђиван је више пута.

Related posts

УЧЕНИЦЕ ИЗ ДЕРВЕНТЕ ОДЛИЧНЕ ЗА КЛАВИРОМ

admin

Библиотека бира најљепше радове поводом 8. марта

admin

ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА НЕМА АЛTЕРНАТИВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još