ИЗДВОЈЕНОНовости

Симићу уручено највише признање Европског покрета

 

Начелнику Дервенте Милораду Симићу данас је на пригодној свечаности у Сарајеву, уручен „Орден народа, грађана и грађанки БиХ“ Европског покрета у БиХ за посебне заслуге и подршку ЕУ интеграција БиХ и локалних заједница.

Признања су додијељена поводом обиљежавања десетогодишњице безвизног режима и то заслужним институцијама, локалним заједницама, колективима и поједицима.

Како се наводи у образложењу признања, Симић је заслужан и за стварање завидног пословног и друштвеног амбијента у Дервенти, чиме је ова општина постала један од најбољих примјера успјешног и убрзаног развоја и примјене европских вриједности.

  • Пет узастопних мандата на челу Дервенте и видљиви резултати у развоју општине сврставају Симића у групу најбољих начелника у историји РС и БиХ – навели су из Европског покрета.

Симић је примајући орден казао да наставља да ради за добробит Дервенте.

  • Велика ми је час примити ово признање, посебно због тога што сам у друштву веома цијењених лауреата. Дервента је чланица Европског покрета дуги низ година, а ово признање је још једна потврда њеног напретка. Ако узмемо у обзир чињеницу да смо општина која је у посљедњем рату, послије Вуковара, највише страдала, наша највиша тековина је толеранција коју смо његовали – казао је он додавши да је Дервента постала препознатљива по својој привреди.
  • У Дервенти послује 820 привредних субјеката, те имамо највишу концентрацију страног капитала. Запослено је око 7.000 људи, а извоз је тежи од 330 милиона КМ. Држимо до свих категорија становника, а посебно младих, који у значајном броју и из других средина Дервенту бирају за свој дом – рекао је начелник подсјетивши да је Дервента једина општина у РС која је добила два узастопна позитивна ревизорска извјештаја.

Предсједник Европског покрета у БиХ Предраг Праштало изразио је задовољство ради уручивања признања истакнутим појединцима који су својим радом и дјеловањем остварили велики допринос на пољу европских интеграција и јачању економског окружења.

– Ми као опште призната организација на нивоу цијеле земље, која има респект у свим дијеловима БиХ и региона, као „европски“ лидер цивилног друштва, од 2010. године увели смо додјелу признања- „Орден Европског покрета у БиХ“ за посебне заслуге у процесу европске интеграције и међудржавне сарадње који добијају појединци и колективи из иностранства, грађани БиХ или други друштвени субјекти – казао је Праштало.

Поред Симића признање је уручено и министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу, фудбалском доајену Ивици Осиму и Елвиру Буцалу, новинару и дописнику из Брисела.

 

 

Related posts

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ПРАЗНИК ДРУЖЕЊА И СПОРТА (ФОТО)

admin

Богојављење поји душу
вјером и надом

Derventski List

Гласајте за кандидате за најбоље спортисте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još