ИЗДВОЈЕНОНовости

СИМИЋ И ВИШКОВИЋ О ПОСЛОВНОМ АМБИЈЕНТУ И ИНФРАСТРУКТУРИ

На другом Форуму дијаспоре, који је одржан протеклог петка и суботе у Бањалуци, Дервента је представљена као перспективна општина за улагање, те је посебно истакнуто залагање начелника општине Милорада Симића и његовог тима за стварање повољног пословног амбијента.

Форум је окупио 200 учесника из више од 30 земаља, а начелник Симић је узео учешће у панелу о значају дијаспоре за одрживи економски развој и раст запослености у Републици Српској.

Током форума Симић је разговарао са премијером Српске Радованом Вишковићем и власником компаније „Мрежа нетворк“ Маркусом Штрасером. Ово предузеће у Дервенти послује већ деценију и запошљава око 400 радника, а Штрасер је најавио да ће идуће године градити још једну халу у Дервенти.

Вишковић, Симић и Штрасер разговарали су о могућностима побољшања услова за рад страних инвеститора, као и начинима за превазилажење препрека на које наилазе страни инвеститори у РС, а које се најчешће односе на царинске прописе. Разговарано је и о потреби за проширењем и модернизацијом друмског саобраћаја на подручју општине, односно потреби изградње брзе цесте до Брода , те до прикључка на ауто-пут „9. јануар“.

Власник „Мреже нетворк“ истакао је да је задовољан оствареном сарадњом са представницима дервентске управе.

Форум је прошле године покренут са циљем успостављања трајних механизама за јачање привредне, културне, научне, као и свих других облика сарадње између Српске и Срба у иностранству.

Related posts

Пјешачки прелаз додатно
ће заштитити ђаке

Derventski List

Разбојници у украденом „Кашкаију“ извели пљачку у Никшићу

admin

„Цјеловитост“ Саре Савић плијени сликарским мајсторијама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još