ИЗДВОЈЕНОНовости

Симић начелник, у Скупштини десет партија

Према утврђеним резултатима локалних избора, које је објавила Централна изборна комисија БиХ, стари нови начелник општине Дервента је Милорад Симић (СНСД), док ће у Скупштини општине дјеловати десет политичких партија.

Послије пребројавања гласова са редовних бирачких мјеста, али и гласова пристиглих путем поште и непотврђених листића, те мобилних и „ковид“ тимова, највише гласова у Дервенти освојио је СНСД и то 3.643, а слиједе СДС са 2.505, СП са 1.659, ПДП са 1.387 освојених гласова.

СНСД је, сразмјерно  укупном броју гласова, освојио највише мандата и то осам, а мандат је утврђен Игору Жунићу, Денису Пијетловићу, Давору Симићу, Маји Пјерановић, Синиши Јефтићу, Миленку Пуљановићу, Славку Томашу и Игору Новићу.

Шест СДС-ових мандата носе Перо Ђурић, Бранко Катанић, Витомир Пиваш, Божидар Савовић, Жељко Наградић и Миодраг Новаковић, а четири СП-ова мандата припадају Славену Гојковићу, Бојану Земуновићу, Мирку Земуновићу и Бојану Радановићу.

Три мандата освојио је ПДП и то Сања Димитрић, Мирко Петрић и Душко Вујичић, по два Уједињена Српска, односно Миодраг Тешендић и Славко Бојанић и ДНС и то Дејан Пјерановић и Драго Симић. Једног представника у Скупштини општине имаће СПС, односно Николу Нединића, НДП-СНС Зорана Милојевића, СДП-ХС Маринка Николаша и ХДЗ Маријана Кљајића.

С обзиром да тек слиједе коалициони договори и расподјела функција, извијесно је да ће бити и промјена када се ради о персоналном саставу идућег сазива локалног парламента.

 

Related posts

СТИХОВИ САТКАЛИ МАГИЧНО ВЕЧЕ

admin

ЛЕГЕНДЕ ЗАГРИЈАЛЕ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Позив за породице са троје и више дјеце за добијање „поносних картица“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još