ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 1. октобра

На сједници локалног парламента, која је заказана за 1. октобар, између 41 тачке дневног реда, ријечи ће бити о именовању начелника одјељења Градске управе, те избору замјеника градоначелника, а пред одборницима ће се наћи и извјештај о извршењу буџета града за прву половину текуће године, као и расподјела суфицита.

Колегијум Скупштине града усагласио је да ће бити разматран и Приједлог одлуке о накнадама за обављање послова припреме урбанистичке документације и техничког прегледа објеката, те Приједлог одлуке о оснивању православног гробља у Куљеновцима, а одборници би се требали изјаснити о издавању у закуп школских просторија у згради гимназије.

Ријечи би требало бити и о приједлозима одлука о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у својини града, а ради обликовања грађевинских честица појединцима и о продаји непокретности у својини града у обухвату РП „Индустријска зона“ компанији „Фрукта трејд“.

На приједог градоначелника Милорада Симића, пред одборницима ће се наћи и одлука о расподјели утврђеног буџетског суфицита и неутрошених намјенских средстава, те рјешења о именовању једног члана УО у обданишту „Трол“ из реда оснивача.

На засједању ће ријечи бити и о измјенама и допунама Статута града, те извјештаја комисије за провођење поступка по Јавном огласу за избор и именовање једног члана Градске изборне комисије Дервента, те приједлог рјешења о избору на то мјесто.

На дневном реду је и разрјешењу и именовање чланова Надзорног одбора ЈП „Дервентски лист и Радио Дервента“, те информације о раду и пословању јавних установа у првој половини 2021. године.

На дневном реду су и тачке које се тичу информација о раду и стању образовања у четири дервентске основне школе и двије средње.

На приједлог клуба СНСД- а, а након што Комисија за избор и именовање утврди овај приједлог, на дневном реду ће се наћи и приједлози рјешења о разрјешењу и именовању једног члана ове комисије. На адресу Скупштине града стигао је и приједлог из Основне школе „Никола Тесла“ да Скупштина града у име јединице локалне самоуправе изабере једног члана школског одбора, што ће се, као тачка дневног реда послије утврђивања приједлога од стране Комисије за избор и именовање, такође наћи на разматрању.

Шефови клубова одборника су разматрали и проблематику Туристичке организација, која послује без руководства.

– На данашњој сједници Колегијума кандидује се приједлог рјешења о избору вршиоца дужности директора Туристичке рганизације, те ће Комисија утврдити приједлог рјешења. Уколико приједлог не буде утврђен, предложена тачка се повлачи на самом засједању локалног парламента до наредне сједнице – објаснила је секретар Скупштине града Сања Малешевић.

 

Related posts

ЂУРИЧИЋИМА УРУЧЕНА ПОМОЋ ОД ПРЕМИЈЕРА

admin

КРОВ НАД ГЛАВОМ ДОБИЈАЈУ ЈОШ 24 РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ

admin

У Дому здравља доступан
савремени мамограф

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još