ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града 14. децембра о буџету за 2022. годину

Одборници локалног парламента на наредној сједници, која је заказана за 14. децембар, разматраће 26 тачака дневног реда међу којима и ребаланс буџета за 2021. годину, те Приједлог буџета града за 2022. годину.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума Скупштине града, а на дневном реду ће се наћи и приједлог одлуке о измјени Одлуке о извршењу буџета града Дервента за 2021. годину, те приједлози одлука о извршењу буџета града за 2022. годину и висини стопе пореза на непокретности на подручју Дервенте за наредну годину, као и приједлог одлуке о вриједности непокретности по зонама на подручју Дервенте. Ријечи ће бити и о извршењу буџета града од 1. јануара до 30. септембра текуће године, те приједлозима одлука о комуналним таксама и комуналној накнади, као и о Стратегији безбједности саобраћаја од 2022. до 2031. године.

Шефови клубова одборника усагласили су да ће се међу тачкама дневног реда наћи и приједлог одлуке о усвајању локалног акционог плана и ре/интеграцију БиХ држављана који се враћају по основу Споразума о реадмисији на подручје Дервенте за период од 2021. до 2024. године, као и приједлог Закључка о утврђивању Нацрта урбанистичког плана за урбано подручје града Дервента, те приједлози одлука о продаји неколико непокретности у својини града.

Пред одборницима ће се наћи и информација о стању насиља у породици са приједлогом мјера за спрјечавање и сузбијање породичног насиља, те програм рада Скупштине града за наредну годину.

На приједлог Клуба одборника СДС-а на дневни ред је уврштен и извјештају о раду градоначелника и Градске управе за ову годину, као и информацији о стању гробаља. На приједлог Клуба одборника ДНС-а на дневни ред уврштен је и приједлог одлуке о расписивању новог конкурса за избор и именовање директора Туристичке организације.

На дневни ред на приједлог Комисије за статут и прописе уврштене су и тачке о приједлогу Пословника о раду Скупштине града, а на приједлог Комисије за избор и именовање биће разматран и приједлог рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора ЈУ „Геронтолошки центар“, а одборници ће се изјаснити и о приједлогу за именовање на исту функцију.

 

Related posts

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 15. ОКТОБРА

admin

Дервенти трећи пут узастопно позитиван ревизорски извјештај

admin

За православне вјернике
почиње Божићни пост

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još