ИЗДВОЈЕНОНовости

СКУПШТИНА ЗАСЈЕДА 2. И 12. ДЕЦЕМБРА

Колегијум Скупштине општине заказао је сједнице локалног парламента за 2. децембар и 12. децембар, када ће, између осталих, бити одлучивано о буџету за идућу годину, висини стопе пореза на непокретности за 2020, те измјени капиталног буџета.

На засједању које ће бити одржано 2. децембра пред одборницима ће се наћи 34 теме. Секретар Скупштине Сања Малешевић предложила је да се у паузи или по завршетку засједања одржи и сједница Колегијума који би  требало да утврди приједлог програма рада Скупштине општине у сљедећој години, како би се ова тачка нашла на дневном реду засједања планираног за 12. децембар.

На првој децембарској сједници одборници би требало да се изјасне о одлукама о фонду стамбених јединица социјалног становања и висини закупнина за коришћење тих стамбених јединица, те о одлуци о субвенционисању закупнине, а предвиђено је да именују начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Требало би да буде разматрано и извршењу буџета за девет мјесеци ове године, али и информације о активностима у вези са рјешавањем стамбеног питања носилаца станарског права за особе чији су станови порушени, о регистрацији заједница етажних власника и инвестиционом текућем одржавању стамбених зграда и станова.

Међу информацијама су и оне о пословним просторима, гаражама и становима у власништву општине и реализацији приватизације државних станова и коришћењу неоткупљених станова. Такође, изабрани представници власти имаће прилику да дискутују о стању на гробљима на подручју општине, стању безбједности саобраћаја и спортским активностима и резултатима рада спортских клубова. Требало би да буде допуњен програм намјенског утрошка средстава посебних водних накнада за ову годину. Осим тога, на дневном реду је и низ одлука о продаји градског грађевинског земљишта и утврђивању тржишне вриједности за одређене парцеле.

Предложено је и да Весна Шаин буде разријешена дужности члана Управног одбора Дома здравља, те да се именује вршилац дужности до избора новог члана.

На другој децембарској сједници списак тема је мало краћи, али су оне итекако значајне. Наиме, пред одборницима ће се наћи сет буџетских докумената, међу којима су приједлог буџета за 2020. годину са извршењем, те ребаланс овогодишњег буџета, а измјене би требало да претрпи и овогодишњи капитални буџет. Утврђеним дневним редом планирано је да се донесе Програм рада Скупштине у 2020. години, те доношење одлуке о економској цијени услуга у Јавној предшколској установи „Трол“.

Замјеник начелника општине Синиша Јефтић на списак тема додао је и одлуку од издвајању средстава за ту предшколску установу, јер је то препорука ревизије. Осим тога, одборници би требало да се изјасне о одлуци о висини вриједности непокретности по зонама на подручју општине у идућој години и висини стопе пореза на непокретности.

Биће разматрана и нова одлука о комуналном реду, програму заједничке комуналне потрошње и мјера за спречавање и сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести. У дневни ред увршћен је и Приједлог Одлуке о Регулационом плану „Парк“, а требало би да буде ријечи и о додјели на привремено коришћење пословних простора у власништву општине, као и о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница.

Као и на првој сједници која је планирана у децембру, на дневном реду наћи ће се низ рјешења о продаји земљишта у својини општине, а међу информацијама су оне које се односе на услове и живот пензионера на и примјени одлуке о равноправности полова за десет мјесеци ове године.

Извјештаји

Када је у питању Програм рада Скупштине општине за 2020. годину, Сања Малешевић предложила је да се извјештаји о раду јавних установа умјесто у марту одборницима припреме за јануар.

– До сада смо програме рада и финансијске планове, као и извјештаје о пословању и финансијске извјештаје јавних установа обрађивали на сједници у марту, а с обзиром на то да је тада већ касно и да први квартал године прође, предлажем да по програму рада Скупштине то разматрамо на јануарској сједници. На тај начин растеретили бисмо мартовско засједање и раздвојили извјештаје за прошлу годину и планове за текућу – казала је Малешевићева.

Related posts

ПОЧЕО ВАСКРШЊИ ПОСТ

admin

ЕКОНОМИЈА ДОБРА ПОДЛОГА ЗА СТУДИЈЕ И ЗАПОСЛЕЊЕ

admin

БОЉИ УСЛОВИ ЗА НАСТАВУ У СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još