ИЗДВОЈЕНОНовости

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЗАСЈЕДА 30. ЈАНУАРА

Прва овогодишња сједница Скупштине општине биће одржана у четвртак, 30. јануара, договорено је данас на сједници скупштинског Колегијума, а пред одборницима ће се наћи 25 тачака дневног реда.

Секретар Скупштине Сања Малешевић појаснила је да постоји могућност да се на сједници гласа и о избору директора Центра за социјални рад, јер је процедура избора у завршној фази.

На дневном реду су програми рада и финансијски планови за текућу годину Дома здравља, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра, те јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“.

Одлучиваће се и о продаји непокретности у својини општине у Лугу, реализацији расподјеле подстицаја за развој пољопривреде и села на подручју општине у прошлој години, информацији о стању насиља у породици на подручју општине са приједлогом мјера за спречавање и сузбијање насиља у породици, те о преносу власништва.

Када се ради о преносу власништва, шеф Клуба одборника ПДП-а Мирко Петрић тражио је појашњење. Наиме, ради се о преносу власништва над два возила са Општинске управе на Геронтолошки центар, који без возила не може добити дозволу за рад.

Петрић је, такође, питао због чега се поништава и поново расписује конкурс за избор чланова Управног одбора Геронтолошког центра, а замјеник начелника општине Синиша Јефтић објаснио је да су на конкурс који је претходно био расписан пристигле три пријаве, од чега је једна непотпуна, а једна неблаговремена, те је могао бити именован само један члан одбора.

– Само један кандидат испуњава услове, али он по закону не може сам да ради и није било услова за именовање Управног одбора, па је потребно поновити процедуру избора – појаснио је Јефтић.

Када су у питању кадровска рјешења, одборници ће на предстојећој сједници одлучивати и о разрјешењу члана Управног одбора Центра за социјални рад и именовању новог члана.

Related posts

МЛАДИ ГЛУМЦИ КРЧЕ СТАЗУ ЗА АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ

admin

ПАЉЕЊЕ БАДЊАКА И ОВЕ ГОДИНЕ ИСПРЕД ХРАМА

admin

Резултати уписа у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još