ИЗДВОЈЕНОНовости

Славену Гојковићу признање „Капетан Миша Анастасијевић“

Директор „Шума Републике Српске“, Дервенћанин Славен Гојковић добитник је престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“, које се додјељује најбољим актерима привредног, политичког и друштвеног стваралаштва, одлучио је данас жири.

Гојковић се тако нашао у друштву премијера Републике Српске Радована Вишковића и министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, као и челника „Електропривреде РС“, компанија „Боксит“, „Ланако“, „М:тел“, „ЕТФ“ и других привредника и појединаца који су, према оцјени жирија, заслужили ову награду.

– У доношењу одлуке руководили смо се вредностима критеријима који су у складу са именом и делом Капетана Мише Анастасијевића, великог добротвора, филантропа, пословног човека. Те вредности су трајне, позитивне и пожељне, као што су: способност, образованост, предузетнички дух и иновативност, креативност, истрајност, пожртвовање и таленат. Затим, друштвена одговорност, филантропија, патриотизам и родољубље – истакао је предсједник жирија Радован Пејановић.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ установљено је 2000. године, потписивањем уговора Привредне коморе Војводине, Универзитета у Новом Саду и Јавног сервиса Радио-телевизије Војводине. Основни циљ признања је промоција предузетничког и друштвеног стваралаштва, а прије шест година, захваљујући Привредној комори Републике Српске и универзитетима у Источном Сарајеву и Бањалуци, „Капетан Миша Анстасијевић“ се додјељује и у Српској.

Раније је признање додијељено и градоначелнику Дервенте Милораду Симићу.

Признање ће овогодишњим добитницима бити уручено у Банском двору у Бањалуци 8. децембра часова, на свечаности под називом „Од Капетана Мише до Николе Тесле“.

Related posts

„ЕКИПА“ И „ГОСПОДАРИЦА ЗЛА“ ИДУЋЕ СРИЈЕДЕ

admin

НЕНАД ЂУКИЋ МЕЂУ 19 ХРАБРИХ ПОЛИЦАЈАЦА

admin

Координисано пружати заштиту
и помоћ жртвама насиља у породици

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još