Друштво

Славиша Малић
добија нови дом

Раније изграђени темељи за кућу Славише Малића у Доњем Детлаку данас су наливени бетоном, a yскоро би требало да крене и зидање куће, па би овај суграђанин до Васкрса могао да има нови дом под кровом.
Једна од мјештана који воде акцију за помоћ Малићу Младен Тодорић казао је да су темељи изливени захваљујући донацији фирме “Дрвопрерада Ђурић“, власника Пере Ђурића, која је обезбиједила бетон. Остали радови требало би, како је додао, да буду настављени чим дозволе временске прилике.
– Чим се буде могло радити набављамо цемент, креч и циглу коју донира Миланко Балешевић, те идемо у зидање и шаловање горње плоче. И фирма „Полет комерц“ понудила је да донира палету цемента или новчану протувриједност за радове. Материјал за кров је обезбјеђен из личних средстава браће Малић, односно они имају шуму из које су извучена дрва – казао је Тодорић додавши да ће материјал за водоводне и електричне инсталације, као и радове, бесплатно извести Мирослав Антонић.
-Јавио нам се и Зоран Кршић који жели да донира троја собна врата. Више мајстора је понудило да бесплатно обаве зидарске радове. Ако дозволе временске прилике и све буде ишло према плану, искрено се надам да ће до средине априла или за Васкрс кућа бити покривена – рекао је Тодорић.
Очекују се и резултати акције прикупљања новца путем хуманитарног броја 17056 који је активан до краја мјесеца, а који је покренула Хуманитарна организација „Мали Анђео“ из Бањалуке.
-У контакту сам стално са Сашом Икићем из овог удружења који ће 8. марта добити коначан износ прикупљеног новца од пизива хуманитарног броја – додаје Тодорић.
Малић је годинама живио у трошној кући која се прошлог мјесеца урушила, а овај Дервенћанин тренуто борави код Луке Малића у Доњем Детлаку
Уплате
Сви који желе да уплате донацију за Славишу Малића то могу да учине на рачун 5520002009328582 у „Адико банци“: прималац Хуманитарно удружење „Мали Анђео“, Новака Пивашевића бб, 78000 Бањалука, сврха уплате: За Славишу.
Уплате из иностранства су могуће на рачун у „Адико банци“, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, са истим подацима примаоца.

Related posts

Због смрти двије суграђанке
отказано осмомартовско дружење

Derventski List

Кућа за Славишу
Малића под кровом

Derventski List

Зимска служба у приправности

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još