Култура

Сликарство и „СРП“ уоквирили културни пејзаж

„Љетна арт сцена“ у свом вечерашњем издању спојила јеву један оквир сликарство и промоцију културе путем медијске платформе „СРП“ која је доживјела и Дервенћанима представила своје девето штампано издање.

Интензиван утисак на присутне оставили су радови настали у посљедње три године као производ талента три младе сликарке Саре Савић, Данијеле Михић и Маје Шаренац, а који су темељени на интроспективном моменту, али и проналаску себе у композицији друштва, а који су изложени у просторијама Народне библиотеке.

– Ово је наша прва заједничка изложба, а идеја за остваривање сарадње десила се када смо, с обзиром да смо на истој години студија, схватиле да постоји сродност у психолошком полазишту сваке од нас три, гдје је заправо прожимање покрета са становишта себе у позицији друштва и интроспективног момента. Одлучиле смо да то буду цртежи угљеном и бијелим угљем на црном папиру, јер ту проналазимо заједничку ноту што би могло да се представи као цјелина, али у свим изложеним радовима, може да се уочи разлика у третирању линија, јер свака од нас има посебан израз и сензибилитет – објасниле су три младе умјетнице, а критички осврт на ову изложбу дала је Бранкица Новаковић.

У вечерашњем наставку љетне манифестације представљено је и девето штампано издање медијске платформе „СРП“ са сједиштем у Приједору, а чији су рад и потешкоће у којима се обрела ова медијска платформа представили модератор Лена Лукић, главни уредник Милан Милошевић, те пјесници и сарадници Милан Вулић и Милош Пуђа.

– „СРП“ је била добра идеја, настала прије пет година, преточена у медијску платформу за промицање културе, а која је добила штампано издање које излази у полугодишњем ритму презентујући широким масама књижевност и умјетност на начин лишен ласцидности и скандалозности. Када смо изашли у јавност, мук. Нисмо имали реакцију, с обзиром на темељење на оном што данас није пријемчиво масама, сем од оним који су стварно били заинтересовани за ту литературу, али смо се касније проширили и на друштвене мреже, те почели да укључујемо и млађе генерације и у том ритму наставили да радимо – објаснио је главни уредник Милан Милошевић.

„БиосПлус“

Локални волонтерски сервис „БиосПлус“ вечерас је на штанду представио промотивни материјал о теми волонтеризма, те како појачати волонтере у установама културе и другим установама.

Related posts

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „БИРАМ ЗДРАВЉЕ“ У СУБОТУ

admin

Отварање изложбе слика Зорана Гојковића вечерас

admin

„Весело поврће“ пренијело поруку о здравој исхрани

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još