ИЗДВОЈЕНОНовости

Слиједи израда техничке документације за шест пројеката

Израда техничке документације за оборинске и канализационе мреже на више локација у градском подручју, те за сервисну саобраћајницу у Сервисно – комуналном центру, повјерена је конзорцијуму фирми „Центар за пројектовање и консалтинг“ из Бањалуке и „Завод за водопривреду“ из Сарајево са чијим представницима је градоначелник Милорад Симић данас потписао уговор за наведене послове.

Уговором је обухваћена израда техничке документације за пројекте на шест локација у урбаној зони, за које је из овогодишњег буџета града намијењено око 29.000 марака.

Потписаним уговором обухваћени су пројекти израде урбанистичко-техничких услова и главног пројекта за изградњу канализационе мреже и реконструкције водоводне мреже и коловоза у улицама Вуковарска и Поточани, те у Улици Стевана Синђелића у Новом насељу, као и израда главног пројекта за изградњу канализације и сервисне саобраћајнице у Сервисно -комуналном центру и израда главног пројекта за изградњу сливног канала оборинске воде у индустријској зони кроз Жељезничку улицу до реципијента. Осим тога, планирана је и израда стручног мишљења и урбанистичко-техничких услова и главног пројекта за изградњу канализационе мреже кроз насеље Луг и то од скретања за Свиленград до Агићке цркве, старим путем.

Овим пословима, поред пројеката у руралним дијеловима Дервенте, међу којима је један од најзначајнијих водоснабдијевање јужног дијела територије града, Градска управа акценат је ставила на рјешавање инфраструктурних проблема у урбаном подручју.

Related posts

НИЧЕ ЈОШ ЈЕДАН ПЛАТО ЗА ПРЕЛАЗАК УЛИЦЕ

admin

Нови Лужани и
Костреш добијају воду

Derventski List

У Дервенти сутра ватромет
поводом Дана Републике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još