ИЗДВОЈЕНОНовости

Слиједи наставак
изградње водовода „Липе“

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговор за наставак изградње водовода „Липе“ вриједан 184.000 КМ, а овај посао повјерен је дервентским фирмама  „Хидроинжењеринг“ и „Геокоп“.

Ради се о другој фази изградње дистрибутивног цјевовода за који је дио средстава обезбијеђен из градског буџета, а дио од мјештана.

Градоначелник Милорад Симић казао је да ће овом фазом бити обухваћена 42 домаћинства, као и црква, гробље, парохијски дом, објекат мјесне заједнице, амбуланта, школа и пошта.

– Пројекат је вриједан 184.000 КМ, а домаћини су сакупили око 63.000, а из буџета је обезбијеђено 121.000 КМ. Увијек ме радују нови пројекти, а водовод „Липе“ је један од већих пројеката који није био завршен у потпуности. Преостало је да питку воду добије центар Календероваца, односно 42 домаћинства, а онда је ту још црква, гробље, парохијски дом, дом мјесне заједнице, амбуланта, пошта – рекао је Симић.  

Власник фирме „Хидроинжењеринг“ Владимир Лазић казао је да је рок за извођење радова 60 дана.

 – Посао није компликован, ради се о више од 7.000 метара цјевовода, али захтијева одређено вријеме и мислим да ћемо завршити у планираном року – рекао је Лазић.

Потписивању уговора присуствовали су представници Градске управе, „Комуналца“, те дио мјештана Календероваца.

Related posts

Одата почаст четворици
погинулих бораца

Derventski List

ДОНЕСЕНЕ НОВЕ НАРЕДБЕ О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2018.

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još