EкономијаИЗДВОЈЕНО

Слиједи ново поскупљење горива

Тренд раста цијена горива на бензинским пумпама у Републици Српској, судећи према најавама трговаца нафтом и нафтним дериватима, неће бити заустављен ни идућих дана, па ће цјеновници поново бити кориговани у просјеку за пет фенинга.

Предсједник Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске Драган Тришић потврдио је за „Независне новине“ да ће цијене горива по литру у наредним данима порасти за пет фенинга.

– У претходних 15 дана на свим бензинским станицама у Републици Српској дошло је до поскупљења, али и даље нас очекују нестабилан период и раст цијена до пет фенинга за бензин и дизел, јер су у претходном периоду константно расле улазне цијене према дистрибутерима, а то је примјетно и у земљама окружења Хрватској и Црној Гори – казао је Тришић.

Додао је да је нафта брент на берзи достигла ниво из октобра 2014. године, кад је продавана за 89 долара по тони, што је максимум уназад седам година.

Како је рекао, цијене се крећу у просјеку БМБ95 2,34-2,43 КМ по литру и дизел ЕД5 2,32-2,45 КМ по литру, док су цијене течног нафтног гаса и даље 1,49-1,56 КМ по литру, зависно од регије и дистрибутера.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Представљен драгоцјени запис о Осињској бригади

admin

Распоред наставе за ученике ОШ „Никола Тесла“

admin

„Краљица спортова“ царовала
улицама Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još