ИЗДВОЈЕНОНовости

Слиједи пројектовање 22 крака осињског водовода

Уговор о изради техничке документације за изградњу секундарне мреже за водоснабдијевање јужног дијела Дервенте, тачније 22 крака осињског водовода, а који би требало да да одговоре на сва преостала питања у вези са овим пројектом и бити основа за овај дио радова, потписали су данас градоначелник Милорад Симић и представници фирме „Центар за пројектовање и консалтинг“.

Рок за израду документације је 90 дана, а 22 крака водоводне мреже довешће воду до око хиљаду домаћинства јужног дијела Дервенте.

– Овај уговор обухвата сљедећу фазу пројекта о водоснабдијевању 1.000 домаћинстава и дио послова се већ изводи, а ова фаза укључује израду 22 пројекта секундарног водовода у шест села.  Уговор који смо данас потписали вриједан је око 30.000 марака, што није велика свота, али је велика прекретница, која ће казати колико кошта да водовод дође до сваког домаћинства – казао је Симић додајући да није далеко вријеме када ће у шест села осињског краја стићи питка вода.

Предсједник бањалучке фирме „Центар за пројектовање и консалтинг“ која изводи радове Небојша Павлица истакао је да ово није први пројекат који настаје у сарадњи са Дервентом, али је један од најзначајнијих.

– Са градом Дервента учествовали смо и раније у пројектима, али изразито мањег обима, а сада је ријеч о изради пројектне документације за изградњу мреже дужине око 80 километара – казао је Павлица.

Изградња главног транспортног цјевовода од око 17 километара почела је средином марта, а он ће напојити комплетну разводну мрежу за шест села.

Related posts

АКЦИЈА ПОМОЋИ БРАНКИ ТРИВИЋ УЈЕДИНИЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ УВЕЛИЧАО КРСНУ СЛАВУ МОНАХА У БИШЊИ

admin

ПАКЕТИЋИ И ДРУЖЕЊЕ ИЗМАМИЛИ ОСМИЈЕХЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još