ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Слободни медији темељ демократског друштва

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 3. мај Међународним даном слободе медија како би се подигла свијест о важности слободе медија и подсјетила владе да је њихова дужност поштовати и осигурати слободу изражавања.

Поводом Међународног дана слободе медија предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да су институције Српске опредијељене за отворен и партнерски однос према свим медијима, објективно и одговорно информисање, у интересу јавности и свих грађана Српске.

– Обиљежавање Међународног дана слободе медија прилика је да се подсјетимо да су слобода изражавања и независни медији од пресудне важности за свако демократско друштво – наводи се у честитки коју је Цвијановић упутила свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић честитао је свим новинарима и свим запосленим у медијима Дан слободе медија, истичући да су независни и професионални медији темељ сваког демократског друштва.

Чубриловић је нагласио да законодавни оквир Републике Српске гарантује потпуне медијске слободе.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је новинарима и свим запосленим у медијима 3. мај да они својим професионалним, истинитим и правовременим информисањем јавности дају важан допринос изградњи слободног и демократског друштва.

– Медији су један од најважнијих стубова сваког друштво и с тога је неопходно да се у свом раду руководе искључиво професионалним стандардима. Наша заједничка обавеза је да омогућимо слободу медија, бољи положај и боље услове рада свих запослених у медијима – истакао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом Међународног дана слободе медија, упутио је честитку свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

– У име Владе Републике Српске и у своје име, поводом 3. маја – Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке, те користим прилику да вам пожелим добро здравље и расположење и успјешан рад – изјавио је Вишковић.

Related posts

Пандемија однијела много живота, строже мјере неопходне

admin

Општина обезбиједила 510 новогодишњих пакетића

admin

Проширење капацитета брише листе чекања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još