Друштво

Случајни сусрет са патријархом учинио излет незаборавним

Случајни сусрет са патријархом српским Порфиријем у храму Светог Саве учинио је јучерашњи  излет дервентских ђака у Београд незаборавним искуством.

Одјељење IV-4 Основне школе „Никола Тесла“ путовање у српску престоницу само је „зарадило“ учествујући у промоцији књиге своје учитељице Јасмине Радановић, а ентузијазам и залагање вриједних ђака препознао је дервентски привредник и власник предузећа „Санино“ Радован Пазуревић који је одлучио да их награди путовањем у Београд.

Баш у тренуцима када су дервентски ђаци обилазили велељепни храм на Врачару, у храм је дошао и поглавар Српске православне цркве, те се срдачно поздравио и фотографисао са ученицима.

Патријарх је у разговору са Дервенћанима истакао да је и сам поријеклом, по родитељима, из Дервенте и обрадовао се сусрету и разговору са групом ђака, које је том приликом и благословио.

Већина њих први пут је посјетила Београд, у којем сусрет с патријархом Порфиријем није било једино изненађење на које су наишли. Нешто раније упознали су и Оливеру Балашевић, умјетницу и супругу преминулог пјевача Ђорђа Балашевића, која је у разговору иистакла да би радо дошла у град на Укрини.

Ђаци су осим храма Светог Саве обишли и друге симболе Београда, прошетали су тврђавом Калемегдан, Кнез Михаиловом улицом, посјетили зоолошки врт, а потом се окријепили и у свјетски познатом ланцу брзе хране.

– Било је много лијепо, сви смо уживали. Храм Светог Саве је стварно лијеп, а посебно нам је било драго што смо у зоолошком врту видјели многе животиње које иначе не можемо да видимо попут камиле, жирафе, слона, алигатора, разних врста птица и мајмуна и других необичних животиња – говорили су редом ђаци додајући да са овог путовања носе посебне успомене.

Радановићева је казала да је неизмјерн о срећна што је Радован Пазуревић примијетио труд и потенцијал ђака који су се током промоције њене књиге „Дјечија љубав и машта“ сви редом истакли у различитим улогама.

– Велико хвала господину Пазуревићу за овај поклон, јер је ово нешто што ћемо сви памтити. Дјеца су још једном доказала да својим радом и трудом, упорношћу и залагањем могу много да остваре. Поносна сам на њих и немам довољно правих ријечи да опишем оно што смо доживјели у Београду – рекла је Радановићева.

Ученици IV-4 већ размишљају о сљедећем заједничком подухвату.

Related posts

ПЈЕВАЛОВАЦ И ТРСТЕНЦИ ДАНАС И СУТРА БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Излазак полиције код мањих незгода 100 КМ

admin

ЛОВЦИ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još