Друштво

„СЛУЧАЈ КАТАР“ ПРОСЛИЈЕЂЕН ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ

Министар иностраних послова БиХ у техничком мандату Игор Црнадак изјавио је Срни да је МИП комплетан случај опструкције гостовања Културно-умјетничког друштва младих „Босиљак“ из Дервенте у Катару данас прослиједио Предсједништву БиХ.

– Предсједништву БиХ прослиједили смо све оно чиме се Министарству обратио КУДМ и изјашњење амбасадора БиХ у Катару о овом случају. Кад је ријеч о евентуалном санкционисању и заузимању одређеног става према неким поступцима амбасадора Бисере Турковић, једину надлежност има Предсједништво – појаснио је Црнадак.

Он није желио да говори о детаљима изјашњења Амбасаде БиХ у Катару о овом случају.

Коментаришући овај случај, Црнадак је рекао да мисли да амбасадор треба да помаже и да буде подршка наступима КУД-ова из БиХ, па и другим наступима из области културне сарадње.

– Ми смо информисани од КУДМ из Дервенте да су они имали опструкцију од Амбасаде БиХ у Кувајту и то је за мене потпуно неприхватљиво – нагласио је Црнадак.

Чланови ансамбла „Босиљак“ нису отпутовали у Катар на Међународни фестивал фолклора јер им је амбасадор БиХ у тој земљи Бисера Турковић забранила да наступају и представљају БиХ уколико КУДМ не жели да учествују на обиљежавању 1. марта, који се у дијелу БиХ прославља као „дан независности БиХ“.

КУДМ је то одбио, те је мјесецима раније планиран пут и наступ, пропао.

(Срна)

Related posts

ФОНТАНА ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ

admin

Ликовни изражаји ђака
красе галерију библиотеке

Derventski List

Произвели 350 килограма батата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još