Хроника

Случај сексуалног узнемиравања ученице под лупом истражилаца

Полиција и Окружно јавно тужилаштво у Добоју истражују случај сексуалног узнемиравања у основној школи у Дервенти.

Из Полицијске управе Добој за Радио – телевизију РС казали су да је наставник пријављен да је додиривао ученицу по интимним дијеловима тијела.

– Полицији у Дервенти је пријављен овај случај и о свему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Добоју – рекла је портпарол ове управе Драгана Керкез.

Из тужилаштва наводе да је су одмах по обавјештењу од стране полиције у вези предметног случаја наложили предузимање потребних мјера и радњи у циљу расвјетљаваља свих околности случаја.

– Након што полиција достави извјештај Тужилаштво ће одлучити о даљем току поступка – саопштено је из Окружног тужилаштва Добој.

Из Министарства просвјете и културе РС саопштено је да је су обавијештени од стране Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње да је једна ученица пријавила наставника физичког и здравственог васпитања да се према њој непримјерено понаша, као и да је дошло до физичког обрачуна између родитеља и наставника у школским просторијама.

– Школа је информисала министарство да су обављени разговори са ученицом, наставником и родитељем, те да је о свему обавијештен Центар за социјални рад Дервента и Полицијска станица Дервента. Министарство просвјете и културе очекује да ће полиција провести поступак утврђивања основаности навода, у складу са својим овлаштењима – навели су из министарства додајући да је поменути наставник тренутно на боловању, а уколико се докаже да постоји  основана сумња да се наставник  непримјерено понашао и предузимао одређене радње на штету ученице, школа ће предузети неопходне мјере у смислу удаљавања наставника из наставног процеса.

– Министарство просвјете и културе Републике Српске неће толерисати било каква непримјерена понашања просвјетних радника и у сарадњи са школама употријебићемо све расположиве законске мјере да таква понашања санкционишемо, а такве наставнике удаљимо из образовног система – истакли су из министарства.

Related posts

Скелићев споразум ново
понижење за дервентске логораше

Derventski List

ТЕЖЕ ПОВРЕДЕ И АЛКОХОЛ У САОБРАЋАЈКИ

admin

За злочине над Србима у
Дервенти година затвора

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još