Избори

СНСД Дервента: За нас не постоје „изборне“ и „неизборне“ године

С обзиром да се у посљедње вријеме у дијелу јавности понавља теза да се у Дервенти инфраструктурни пројекти наводно проводе само „пред изборе“, Општински одбор СНСД Дервента жели да подсјети јавност на неколико важних чињеница.

Како је саопштено из ове странке, уназад дуже од деценије општина Дервента сваке године за капиталне инвестиције издваја између 1,5 и 2 милиона марака властитих средстава, што показује један висок степени одговорности према трошењу јавног новца власти чију окосницу чини наша странка. Дакле, најмање десет одсто годишњег буџета издваја се за инфраструктурне пројекте и то је привилегија какве друге општине немају.

– Чак и у 2020. години, оптерећеној потешкоћама изазваним епидемијом вируса корона, План капиталних улагања општине Дервента износи 1,8 милиона марака, при чему, за разлику од већине других локалних заједница у „изборним“ годинама, наша општина није посезала за кредитним задужењима. Да нема разлике између тзв. „изборних“ и „неизборних“ година најбоље се види када за примјер узмемо протеклу 2019. годину, када је извршење Плана капиталних инвестиција у Дервенти износило 1,8 милиона марака, дакле на истом нивоу као и ове године. Занимљиво је да је општина Прњавор за ову намјену планирала 800.000, Модрича свега 400.000 марака, док Теслић није добио планирано задужење за инвестиције у периоду 2019-2021 – навели су из СНСД-а

Поред поменутог, из буџета општине издваја се два милиона марака за социјална давања најугорженијим лицама, око 500.000 за спорт и спортска удружења, 350.000 за пољопривреду, 220.000 за стипендије свих редовних студената.

– У тој истој 2019. години, за коју морамо напоменути да је „неизборна“, настављено је асфалтирање 23 путна правца за шта је издвојено 560.000 марака, док се текуће „изборне“ године радови изводе на 30 путева укупне вриједности око 620.000. Протеклих година завршена је водоводна мрежа у Рапћанима, дијелу Церана и Сочанице, док се ове године водоводна мрежа шири на Агиће, Босанске Лужане и Жеравац, а у наредном периоду на читав јужни крај општине – додаје се у саопштењу.

Истичу да су и ове и прошле године издвајани приближни износи за побољшање и проширење јавне расвјете, уређење центра града и градских улица, за радове на објекатима јавних установа и другим инфраструктурним пројектима.

– Једино што се може закључити из свега наведеног јесте да за СНСД Дервента, странку која чини већину и сноси највећу политичку одговорност, не постоје „изборне“ и „неизборне“ године већ да се у континуитету планирају и изводе пројекти усмјерени на равномјеран развој читаве општине – саопштено је из дервентског СНСД-а.

Related posts

ПОГЛЕДАЈТЕ СПИСАК БИРАЧКИХ МЈЕСТА У ДЕРВЕНТИ

admin

СП НУДИ РЈЕШЕЊА ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ

admin

Трећи пут ће РС повести у бољи живот

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još