ИЗДВОЈЕНОНовости

СНСД ПРЕДЛОЖИО СИМИЋА ЗА НОВИ МАНДАТ

Начелник општине Милорад Симић кандидат је СНСД-а за нови мандат на предстојећим локалним изборима, одлучило је то Предсједништво дервентског одбора странке на сједници која је одржана у суботу.

Симић је, како се и очекивало, добио подршку на основу досадашњег рада и резултата које је странка остварила, као и препорода кога је током претходних година доживјела општина.

– Овим чином озваничено је оно о чему смо раније говорили. Кандидатуру доживљавам, наравно, као признање за рад током четири мандата у претходних 15 и по година, али и као својеврстан изазов да наставимо путем развоја и напретка. Пред нама су, у наредном мандату, бројни озбиљни изазови у многим областима. Првенствено на плану подизања стандарда живота становништва, што подразумијева стварање амбијента за још више рада и боље зараде. Морамо наставити да развијамо толеранцију у друштву, да унапређујемо комуналну инфраструктуру и тако даље. Наравно, као и увијек, привреда је окосница свега, па ће значајна пажња бити посвећена онима који раде и стварају нове вриједности. Уз дужну пажњу према онима који из свијета дођу и инвестирају код нас, а којих је у Дервенти концентрисано највише, уважавамо и наше домаће инвеститоре којих нема мало и који имају значајну улогу у друштву. Све то би требало да допринесе бољим животним условима и мотивисало људе да мање одлазе са ових простора – рекао је Симић.

Он има јасну и недвосмислену подршку Извршног комитета СНСД-а који треба да верификује кандидатуру.

Дервентски СНСД очекује да Симић, као и раније, добије широку подршку политичких партија, прије свега, коалиционих партнера који су били дио већине током актуелног мандата, односно СП-а, ДНС-а, Уједињене Српске, НДП-а и ХДЗ-а, али и СДП-а, ДЕМОС-а, Социјалистичке партије Српске, Српске напредне странке и Хрватског блока. То значи да би подршка требало да стигне од свих странака, осим од СДС-а и ПДП-а.

– У идућих неколико дана одржаћемо састанке са осталим политичким партијама, изложити им наш програм и дефинисати облике и садржај сарадње током предстојећег мандата. За свакога ко препозна тај програм и циљеве има мјеста у овом политичком блоку – рекли су у СНСД-у.

Кад је ријеч о креирању и састављању листе кандидата за одборнике у Скупштини општине, СНСД је раније дефинисао критеријуме којих ће се придржавати, а кандидате, међу којима ће бити 40 одсто жена и 30 одсто младих, ће предлагати мјесни одбори.

Изборне активности

Изборни штаб, на чијем челу је Игор Жунић, довршава програм изборних активности које су, практично, већ почеле, а завршавају се на дан избора.

– За нас је кампања већ почела. Ми, нудећи наш програм, предложимо нашу визију развоја Републике Српске и Дервенте. Сигуран сам да већина грађана то већ препознаје и зато на овим изборима очекујемо убједљиву побједу СНСД-а и нашег кандидата за начелника – рекао је Жунић.

Related posts

УРЕЂЕНА ГРОБЉА И ШИРЕЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ПРИОРИТЕТИ

admin

СТИГЛА ЗВОНА ЗА ХРАМ, ОСВЕШТАЊЕ У СУБОТУ

admin

ДЕРВЕНЋАНИ УХАПШЕНИ ЗБОГ КРАЂЕ 20.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još