ИЗДВОЈЕНОНовости

СНСД У ДЕРВЕНТИ ОЧЕКУЈЕ ЈОШ ЈЕДНУ ПОБЈЕДУ

СНСД у општинама Дервента, Вукосавље, Брод и Модрича, које чине изборну јединицу четири има власт и то дужи низ година, те је видљив постигнути напредак, рекао је то данас у Дервенти предсједник СНСД-а Милорад Додик прије састанка чланова Извршног комитета странке са представницима одбора из ове изборне јединице.
Окосница састанка била је припрема за локалне изборе, који би, према одлуци Централне изборне комисије требало да буду одржани у новембру.
– Данас смо овдје да разговарамо са нашим активистима, предсједницима и посланицима о актуелној ситуацији на овом простору, те да процјенимо економске, политичке и друге аспекте и да разговарамо о способности СНСД-а у припреми за изборе. То смо већ учинили у неколико изборних јединица. Сматрамо да СНСД има добру организациону структуру, да се озбиљно припрема за изборе за које је наш приступ да треба да се одрже у року, без одлагања. Спремни смо да подржимо сваку одлуку у Савјету министара која обезбјеђује средства за одржавање тих избора- рекао је Додик додавши да у ЦИК-у постоје проблеми, али и у локалним заједницама које ће настојати да ријеше на данашњем састанку.
– Сматрамо да Централна изборна комисија није законито изабрана и да ту постоје проблеми, о којим ћемо да разговарамо и наравно локалним, везаним за све четири општине. СНСД у све четири ове општине има власт и то чини на локалном нивоу већ дуже година и видљив је напредак кад дођете данас у Дервенту, општину која је у току грађанског рата битно разрушена, а данас можете да видите да је ово један савремен град са јаком привредом и готово ријешеном инфраструктуром. Град у којем нема проблема са запошљавањем, тражи се свако радно мјесто и покушава се обезбиједити боља будућност. Све то даје оптимизам, тако и у другим општинама ове изборне јединице. Ми треба данас да видимо на који начин прибавити нову снагу СНСД-у у оквиру нашег организационог и активног дјеловања и вјерујем да ћемо на изборе изаћи способни да те изборе добијемо, односно да у све четири општине добијемо начелника и да имамо скупштинску већину- рекао је Додик.
Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је напредак који је постигнут у овој изборној јединици захваљујући политици СНСД-а, додавши да је намјера ове странке да тако и остане.
– Дошли смо овдје у склопу наше припреме за локалне изборе и цијела ова изборна јединица јесте изборна јединица у којој све што се десило и сав напредак који је постигнут постигнут је захваљујући политици СНСД-а. Наша намјера и наша амбиција јесте и да у наредном периоду тако остане након избора. Знамо да смо заједно урадили са локалним властима све оно што је било важно за наше људе у општинама, селима и градовима у којима живе, што и јесте политика СНСД-а. Наравно, припрема за ове изборе одвија се у прилично специфичним околностима, једно јесте нелегалан избор чланова ЦИК-а, кроз кршење различитих процедура, непоштовање закона, али исто тако остаје и овај други дио који се односи на одгађање избора, а ми очекујемо од надлежних органа да се јасно изјасне да ли је то било у складу са Уставом и законом – рекла је Цвијановићева.
Она је такође додала да је намјера да СНСД одржи позицију у овој изборној јединици као што је то био случај и досад.
– Намјера је да останемо најјачи овдје, да формирамо локалну власт и да заједно са Републичким властима радимо на добробити наших грађана и сигурна сам да ће Влада, као што је и досада то био случај, бити на услузи свим општинама и свим нашим грађанима – изјавила је Цвијановићева.
Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић је оцијенио да у ове четири општине СНСД неприкосновено влада, те да ће тако и остати и након избора без обзира на датум њиховог одржавања.

– Овдје смо данас да чујемо наше људе, да с њима поразговарамо и да они пројекти који су планирани у овој регији, а буду имплементирани по динамици како је то планирано. Ми ћемо у Инвестиционо развојној банци имати и посебан фонд за локалне заједнице и из тога ћемо помоћи свим нашим локалним заједницима у РС за имплементацију наших пројеката – рекао је Вишковић.
Предсједник Општинског одбора СНСД-а Дервента Милорад Симић истакао је задовољство поводом посјете Дервенти највишег руководства Републике Српске.
– Дервента је данас срећан град, а ми владајући на подручју ове изборне јединице почашћени смо јер имамо прилику угостити највише руководство РС и разговарати о тековинама које смо обезбиједили за овај протекли период. Морамо резимирати шта смо урадили, гдје смо изневјерили, гдје смо посустали, јер није све идеално, али мислим да је јако добро.Сматрам да имамо јаку подршку коју нећемо изневјерити, коју смо настојали оправдати и ја сам увјерен да нећемо изгубити позицију – рекао је Симић.
Састанку су присуствовали и представници СНСД Вукосавље, Модрича и Брод.

Related posts

Зацртани циљеви и пројекти
воде Дервенту напријед

Derventski List

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ ГОСТ НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ

admin

НОВИ ТЕРМИН ЗА САНИТАРНЕ ПРЕГЛЕДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još