ИЗДВОЈЕНОСпорт

Спортисти били и остали
најбољи амбасадори Дервенте

Симо Зорић, Анастасија Павловић, окруњени титулама најбољих спортиста града у 2022. години, Теодора Милојевић као носилац ласкаве титуле најперспективнијег спортисте и Женски рукометни клуб „Дервента“ као најбољи спортски колектив, преузели су синоћ пехаре и признања на свечаности у Спортском центру.

Дервентски лист уз подршку Градске управе већ 24 године кроз избор најбољих спортиста слави спортске резултате Дервенћана.

Захваљујући спортским резултатима, гласовима жирија и читалаца Дервентског листа, титулу најбољег у мушкој конкренцији понио је кик – боксер Симо Зорић.

– Ова година обиловала је такмичењима и успјесима, а прво такмичење је било „Илиџа Опен“ гдје сам освојио прво мјесто, затим је услиједио Европски куп у Краљеву на којем сам изборио друго мјесто у сениорској конкуренцији, а послије тога на Првенству Републике Српске сам постао двоструки првак у двије дисциплине. Затим је услиједило Првенство БиХ, на којем постигао златну медаљу, одакле сам добио пласман на Балканском првенству на којем сам понио титулу најбољег јуниора, што ми је обезбиједило карту на Свјетско првенство, а на којем сам свој наступ крунисао бронзом. Све те резултате и рад препознао је мој град и због тога ми ово признање много значи – рекао је Зорић.

Рукометашица Анастасија Павловић овом спорту посвећена је од своје седме године, а са саиграчицама из Женског рукометног клуба тренутно заузима друго мјесто у Првој лиги РС.

– Веома сам почаствована да од бројних и талентованих спортиста Дервенте баш ја добијам признање најбоље. Задовољна сам својим досадашњим резултатима и тежим да наставим путем којим сам кренула. Посебно желим да захвалим тренерима, саиграчицама и породици, као и свим људима који су ме подржали у остварењу циљева – рекла је Павловићева, а управо је њен клуб, Женски рукометни клуб окићен титулом најбољег спортског колектива за ову годину.

– Вјерујем да ће ово признање дјевојкама дати мотивацију да раде још више и преданије како би у прољећном дијелу Прве лиге заслужиле прво мјесто. У јесењем дијелу првенства смо друге на табели, тако да нас дијели само једна побједа за сам врх, односно до освајања титуле првака Прве лиге РС. Наше чланице такође наступају у Омладинској лиги РС гдје смо у самом врху и мислим да је цјелокупан тај успјех био окидач да освојимо ову титулу – рекла је тренер клуба Јелена Симић додавши да овај спортски колектив тренутн о броји око 50 чланица.

Четрнаестогодишња атлетичарка Теодора Милојевић крунисала је своју досадашњу атлетску каријеру титулом најперспективнијег спортисте.

– Првакиња сам Републике Српске на 400 метара и вицепрвакиња на 200 метара. Ова награда ми највише значи као мотивација за даље спортске успјехе, да наставим још боље и преданије. Вјерујем да свако од мојих вршњака може успјети у спорту, само су потребни воља и жеља, а резултати ће сигурно стићи – казала је Милојевићева.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић који је најбољим спортистима уручио признања нагласио је да Дервента одувијек слави и вреднује успјехе свих спортиста.

– Локална заједница има сензибилитет када су у питању млади људи у спорту и издваја годишње пола милиона марака за спортске колективе. Треба нагласити да та средства никад нису потраћена, јер су уложена у младе и добре људе – рекао је Симић честитавши награђеним, њиховим менторима и родитељима.

Организацију избора најбољег спортисте града носи Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“, а директор предузећа Чедо Вујичић истакао је да више од двије деценије Дервентски лист кроз овај избор наградио више стотина успјешних спортиста.

– Све ове године од када бирамо најбоље спортисте изнова славимо резултате који разгале срца свих љубитеља спорта у Дервенти. Ове године имамо ту врсту задовољства да су се поклопили и гласови жирија и читалаца и остварени резултати тако да нема дилеме да су Симо Зорић и Анастасија Павловић обиљежили спортску 2022. годину у Дервенти. Ми у редакцији Дервентског листа, наравно, и даље ћемо врло пажљиво и предано пратити сваки спортски догађај и наступ наших младих суграђана на било којем спортском такмичењу и афирмисати све њихове домете – рекао је Вујичић.

Награде најбољим спортским амбасадорима града уручене су током финалне вечери „Дервента Нектар футсал“ турнира.

Related posts

„Агићки млинови“ у новом руху

admin

„Дервента Нектар футсал“: Четири групе сениора иду даље

admin

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još