ИЗДВОЈЕНОСпорт

Спортисти понос и дика Дервенте

Најбољим амбасадорима дервентске спортске сцене, који су постигнутим резултатима заслужили титуле најбољих у 2021. години, синоћ су уручена су признања, а Дервента је упркос изазовима које је условила пандемија, одржала традицију слављења спортских потенцијала.

Дервента у континуитету 23 године кроз додјелу признања приказује значај и потенцијал спортских успјеха, а захваљујући спортским резултатима, гласовима жирија и збиром гласова са гласачких листића, титулу најбољег у мушкој конкренцији понио је најпознатији дервентски мотоциклиста Мирослав Милојевић Мирон, док је ласкаво признање за најбољег спортисту у женској конкуренцији отишло у руке теквандоистице Стефани Бањац.

За најбољи спортски колектив проглашен је апсолутни спортски хит јесење сезоне, кадетска екипа „Текстилца“, а титулом најперпективнијег спортисте окитила се рукометашица Анастасија Павловић, док је за најбољи постигнути резултат признање заслужио Горан Васић из карате клуба „Кима“.

–  Поред титуле првака у мото – кросу, заузео сам треће мјесто у „road racingu“, односно вожњи цестовних мотоцикала и шесто на Источноевропском шампионату у конкуренцији 29 такмичара. Мислим да сам имао најбољи резултат и то је уродило плодом да будем најбољи спортиста. Ову титулу сам поносно понио и 2008. године и увијек дајем максимум од себе, што ме котира у врх овог спорта – казао је Милојевић додавши да је мотоциклизам спорт који тек заживљава у нашем граду, а вјерује да ће у будућности издвојити многе добре спортисте.

За најбољег спортисту у женској категорији проглашена је Стефани Бањац чланица теквондо клуба „Дервента“ која је проглашена прваком Српске на Купу РС, те носилац црног појаса трећи дан, али и тренер млађих узрасних категорија у клубу, одлучила је да новчани дио своје награде донира у хуманитарне сврхе.

– Одлучила сам да новчани дио своје награде донирам у хуманитарне сврхе, тачније уступим Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, јер сматрам да постоји неко коме је то потребније. Ово признање ми даје вјетар у леђа, већи подстицај за будући рад и поносна сам што сам изабрана за најбољег спортисту – казала је Бањчева, а признањем најперспективније спортисте града Дервента за 2021. годину до сад постигнуте резултате крунисала је Анастасија Павловић.

– Тренирам рукомет од своје седме године, односно већ осам година. Играла сам за репрезентацију РС и учествовала сам на кампу у Београду. Ова награда ми даје елан да још напредујем и дам свој максимум на предстојећим утакмицама – рекла је Павловићева.

Најбољим спортским колективом проглашен је непобијеђени дервентски фаворит јесење сезоне, кадетска екипа „Текстилца“, а капитен ове екипе Муамер Хамзић истакао је да ће награда подстаћи све играче ове екипе да дају свој максимум и у наставку сезоне.

– Остварили смо веома добре резултате, од 11 одиграних утакмица побиједили смо у свих 11, што нам је донијело прво мјесто и то нам даје мотивацију да тренирамо још јаче у наставку тренинга – рекао је капитен екипе која је на првом мјесту на табели у јесењој сезони Омладинске лиге Центар.

Признање за постигнут најбољи резултат отишло је у руке Горана Васића из карате клуба „Кима“.

– Освојио сам најбољи резултат за 2021. годину на такмичењима у каратеу у категорији ветерана. На европском такмичењу у Београду освојио сам прво мјесто. Овом приликом бих позвао младе да се укључе у спорт и да не дозволимо да нам спортске сале буду празне – казао је Васић.

Градоначелник Милорад Симић честитао је најбољим спортистима на успјеху и резултатима, додавши да Дервента препознаје, његује и подржава значај који носи спорт.

– Веома је важно знати цијенити спорт и мислим да то Дервента препознаје и резултати које дервентски спортисти получују дају за право мени и онима који одлучују, да подржавамо спорт и спортисте, првенствено финансијски, па смо тако у протеклој години издвојили око пола милиона, а онда и морално и то за око 500 младих људи који су по разном основу то заслужили резултатима. Дервента засигурно има спортску перспективу, а доказ томе су сви проглашени најбољим– казао је Симић честитавши наградјеним спортистима, додајући да је у обавези да и даље, са више снаге и капацитета, подржава младе људе.

Организацију избора најбољег спортисте града Дервента већ 23 године носи  Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“, а у име предузећа Чедо Вујичић је казао да су упркос пандемији спиртисти нашли начин да се такмиче.

– Ово је била прилика да им се захвалимо и прогласимо најбоље спортисте и увјерен сам да смо направили прави избор. Дервентски лист ће и даље бити уз дервентске спортисте, афирмисати њихове резултате и објављивати сва постигнућа – казао је Вујичић.

„Дервента Нектар футсал“

Награде најбољим спортистима града Дервента додијељене су током финалне вечери 20. јубиларног турнира „Дервента нектар футсал“ у организацији Спортског центра Дервента, а градоначелник је истакао да је дервентска публика изнијела атмосферу и позитивно дочекала све гостујуће екипе.

– За 20 година организације овог турнира мислим да је прехрабро казати да смо у организацији ове задаће најбољи на Балкану, јер довести 120 еминентних екипа из Словеније, Хрватске, БиХ и то великог броја екипа из ФБиХ, није безначајно. Честитам дервентској публици, јер током свих утакмица, није могао да се чује ниједан звиждук, ни негативно понашање, јер је публика толико позитивна и навијала и аплаудирала без обзира на то одакле долазе – казао је Симић додавши да вјерује да ће сви присутни понијети добре утиске са овог турнира.

 

Related posts

ЉУБИТЕЉИ МОТО – КРОСА ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ УТОЧИШТЕ

admin

Кадети „Текстилца“ понос Дервенте

admin

Куповином чланске карте
подржите кошарку у Дервенти

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još