Спорт

СПОРТИСТИ СЕ ВРАТИЛИ ТРЕНИНЗИМА

Спортске терене ових су дана поново испунили спортисти који су послије два мјесеца паузе због забране тренирања у сврху заштите од корина вируса, повратак спортским активностима једна дочекали.

Дервентски спортски клубови, организације и фитнес центри протеклу седмицу искористили су за дезинфиковање и припрему просторија за тренинге, те организовање свих потребних предуслова за наставак тренинга.

С обзиром на модификацију мјера, посебно у погледу ношења маски током тренинга, која је према ријечима тренера, била једна од најтеже проводивих мјера, већина клубова у понедјељак су о отворили врата својим полазницима.

Тренер омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ Дејан Плиснић истакао је важност повратка тренинзима и за најмлађе чланове овог клуба.

– Могућност поновног одржавања тренинга увелико је обрадовала наше полазнике који су се послије два мјесеца  вратили игри. Конципирали смо тренинге тако да распоред играча задовољи услов физичког растојања, а тренери носе маске читаво вријеме. Тренинзи се одржавају у стандардним терминима, као и раније, с тим да најстарија група младих играча, кадети, још увијек нису почели да тренирају, али се надамо да ћемо за десетак дана и њима организовати повратак на терен – рекао је Плиснић.

Из Теквондо клуба „Дервента“ најавили су организовање љетње школе која почиње 1. јуна и трајаће до 31. јула. Тренинзи ће се одржавати понедјељком, сриједом и четвртком у двије групе у вечерњим часовима.

– У договору са осталим клубовима у Дервенти, али и широм Српске, почели смо са плановима за љетњу школу теквондоа. Морам да примијетим да не влада интересовање као што је то била пракса претходних година – казао је тренер Горан Теофиловић те поручио свима који су заинтересовани да могу да се пријаве путем званичне „фејсбук“ странице овог клуба.

Са тренинзима су почели и фитнес центи, такође уз поштивање прописаних мјера.

Тренер и власник Фитнес центра BodyArt Душан Марић поздравио је измјену мјере која се односи на ношење маски.

– Мјере су ублажене тако да је сада изводљиво одржавати тренинге, те смо почели од понедјељка како је и одобрено, у терминима у којима смо одржавали тренинге и раније. Редовно обављамо дезинфекцију и све остало што је прописано – рекао је Марић додајући да је у припреми пресељење у нови спортски центар у којем ће тренинзи добити једну нову димензију.

Тренинзи су настављени и у Фитнес центру Fit X, а  тренер и власник Александар Јеличић каже да је поштивање прописаних мјера загарантовано.

– Цијели простор смо претходно дезинфиковали, поштоваћемо физичку удаљеност како је прописано, а и увели смо измјене што се тиче коришћења реквизита, то јест, највише двије особе могу да раде са истим реквизитом – рекао је Јеличић.

Тренинзи за први тим Рукометног клуба „Дервента“ за сада неће почињати, с обзиром да је такмичење за ову сезону у овој лиги завршено. Како су раније навели из клуба, тренираће се једно са подмлатком, а слична ситуација је и са Одбојкашким клубом.

Мјере које је препоручио Институт за јавно здравство РС

  • Запослени треба свакодневно прије доласка на посао

да мјере температуру;

  • Обавезна је дезинфекција руку на улазу за све особе које улазе у објекат, такође на улазу/излазу у тоалет;
  • Ограничити број особа које истовремено бораве на тренингу тако да на 10 m2може да буде једна особа;
  • Препоручује се долазак у опреми за тренинг, осим патика које се обувају на за то предвиђеном мјесту, а друга обућа ставља у кесу. Не користити свлачионице и тушеве;
  • Спортисти/корисници су обавезни да носе маску кад год је то могуће, а да им не отежава дисање приликом вјежбања;
  • Лопте, други реквизи и остала опрема за тренинге/спортско-рекреативне активности се дезинфикују између тренинга;
  • Све унутрашње просторије потребно је учестало прозрачивати. Коришћење клима уређаја и гријање у затвореним просторијама се не препоручује.

Related posts

ТЕСЛИЋАНИ ОДНИЈЕЛИ ГЛАВНУ НАГРАДУ

admin

СУБИЋ НАЈБОЉИ СПОРТСКИ РАДНИК

admin

Нова звања и поклони
за чланове Карате клуба

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još