РС-РЕГИЈА

СПРЕМНО ДОЧЕКАТИ НАЈАВЉЕНУ КИШУ И СНИЈЕГ

Републичка управа Цивилне заштите позива грађане, колективе и институције да спремно дочекају још један талас падавина изнад Републике Српске и да своје активности прилагоде најављеним метеоролошким условима.

– Апелујемо на службе за одржавање путева, надлежене за испоруку енегрената потрошачима да спремно дочекају још један влажни талас изнад Републике Српске – саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода РС, у наредном периоду ове крајеве захватиће падавине и снијег ће падати у већини предјела, док се на југу очекује умјерена киша.

Период са мјестимичним падавинама, које ће периодично слабити и појачавати, трајаће наредних 36 часова.

У саопштењу се наводи да ће се данас висина сњежног покривача на планинама повећати од три до осам центиметара, а у брдовитим и нижим предјелима на западу прекриће тло. Падавине ће се наставити и сутра, па се очекује нових од 15 до 25 центиметара снијега.

На сјеверу Републике Српске формираће се сњежни покривач, а на југу се очекује обилна киша, од 40 до 60 литара по метру квадратном, понегдје и више.

Related posts

СВАКО ЧЕТВРТО ВОЗИЛО БЕЗ ЗИМСКЕ ОПРЕМЕ

admin

ВИШКОВИЋ: ЈАВНИ СЕКТОР ПОМОЋИ ЋЕ РЕАЛНОМ

admin

ЗАБРАЊЕН УВОЗ КРОМПИРА ИЗ ГРЧКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još