Новости

Срећан Дан Републике Српске!

Република Српска, која је основана 9. јануара 1992. године, прославља свој 31. рођендан.

Под првобитним називом Српска Република БиХ у тадашњој Скупштини БиХ основали су је српски посланици, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус. 

Поводом Дана Републике и трећег дана Божића посвећеног Светом првомученику и архиђакону Стефану, Света архијерејска литургија служи се у храмовима широм РС.

Свечани дефиле биће одржан у Источном Новом Сарајеву са почетком у 14 часова, док ће на Тргу Републике Србије, такође у Источном Новом Сарајеву у 19 часова бити уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске.

Прослава Дана Републике биће уприличена широм Српске, а у Дервенти је за 11 часова најављен помен и полагање вијенаца на централно спомен – обиљежје погинулим борцима, а од 11.30 часова пријем у Центру за културу.

Related posts

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

Погледајте у које земље и под којим условима могу ући држављани БиХ

admin

У ОШ „19. АПРИЛ“ ОД ПОНЕДЈЕЉКА НАСТАВА НА ДАЉИНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još