ИЗДВОЈЕНОНовости

Српска и Србија обиљежавају заједнички празник

Република Српска и Србија су у календар заједничких празника уписале 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, када се обиљежава и годишњица пробоја Солунског фронта, а тим поводом у широм РС на зградама јавних институција, локалних управа, јавних установа, приватних предузећа, као и на јавним мјестима истакнуте су заставе Републике Српске.

Предсједник Одбора Владе РС за његовање традиције ослободилачких ратова и министар рада и борачко – инвалидске заштите Душко Милуновић казао је да овај важан датум слави највише и најважније вриједности – јединство народа и слободу.

– Ово је велики дан за Републику Српску и Србију и за цјелокупни српски народ, јер нема виших и важнијих вриједности од јединства нашег народа и слободе. Српско јединство славимо јер оно подразумијева свијест о истој националној, вјерској, културној и цивилизацијског припадности, свијест о истим тежњама, циљевима и интересима на просторима на којима живе Срби. Славимо слободу, која је, кроз историју, кључна ријеч за српски народ – рекао је Милуновић позивајући на истицање заставе РС поводом обиљежавања 15. септембра.

Централна манифестација поводом обиљежавања празника биће одржана данас у Бијељини.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе проглашен је 2020. године.

Related posts

БИБЛИОТЕКА ЧУВА 625 СТАРИХ И РИЈЕТКИХ КЊИГА

admin

Црква, вјерници и школе прослављају Светог Саву

admin

Асфалтирана нова улица поред парка „9. јануар“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još