Новости

Стара црква прославила
крсну славу Благовијести

Благовијести, хришћански празник који се прославља у помен на догађај када је Арханђео Гаврило јавио Пречистој Дјевици Марији да ће родити сина којем ће дати име Исус, прослављене су данас у Старој цркви у Српској вароши.

Крсну славу овог храма увеличала је молитва и славски обред у присуству великог броја вјерника, а те опход око цркве.

Намјесник дервентски протојереј – ставрофор Радојица Ћетковић у пригодној бесједи окупљеним вјерницима пренио је значај Благовијести, Богородичног празника.

Кумови славе ове године били су Драган и Јелена Новић са породицом, док су част да догодине кумују слави овог храма преузели Слађан и Бранкица Кузмановић.

Свечаност обиљежавања празника Благовијести у Старој цркви започело је синоћ вечерњим богослужењем.

Епархијска слава

Намјесник дервентски за 21. април најавио је обиљежавање славе епархије зворничко – тузланске у Дервенти.

– На Источни петак, 21. априла у нашем Саборном храму обиљежићемо епархијску славу, чији смо домаћини. Тим поводом дочекаћемо пет владика и око 250 свештеника епархије зворничко – тузланске – казао је протојереј – ставрофор Радојица Ћетковић позивајући вјернике да својим доласком увеличају обиљежавање крсне славе.

Related posts

Све доступне вакцине против корона вируса у БиХ

admin

Због уличне трке поједине
улице биће затворене

Derventski List

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još