ИЗДВОЈЕНОНовости

СТАРОЈ ЦРКВИ УДАХНУТ НОВИ ЖИВОТ (ФОТО)

Стару цркву у Српској вароши освештао је данас епископ зворничко – тузлански Фотије уз саслужење свештеника дервентског намјесништва, те у присуству вјерника и општинског руководства.
Обраћајући се вјерном народу владика Фотије у својој бесједи поручио је да је овај дан својеврсна побједа православља.
– Радујмо се браћо и сестре данашњем дану као дану победе светлости над тамом и истине над неистинама – казао је владика позвавши вјернике да се нађу једни другима, сада када влада пошаст звана епидемија, више него икада, те да у молитви нађу душевни мир.
Владика је орденом Светог краља Драгутина Преподобног одликовао Радована Пазуревића и Драгу Наградића који је изабранни за кума цркве, за несебичнан допринос у изградњи храма.

Начелник општине Милорад Симић за несебичну љубав и материјалну помоћ у изградњи цркве добио је архијерејску похвалницу, као и чланови градјевинског одбора Славиша Ђураш, Владан Поповић, Миланко Балешевић, Дејан Савковић, Ђоко Томинчић и други.
Вјерници су молитву пратили из порте цркве, како би се омогућила физичка дистанца.

Related posts

Чардак већ три деценије жива рана

admin

ТАЛЕНТОМ ДОСТОЈНО ПРЕДСТАВЉАЈУ СВОЈ ГРАД

admin

Више села сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još