Спорт

СТАРТОВАЛО ПРВЕНСТВО У КУГЛАЊУ ЗА СЛИЈЕПЕ

Појединачно и екипно првенство Савеза слијепих РС у куглању отворено је данас у Дервенти, а домаћини  је Међуопштинска организација Савеза слијепих Дервента, Брод и Вукосавље, који су угостили седам екипа из шест градова и то из Источног Сарајева, Зворника, Прњавора, Градишке, Дервенте и Бањалуке, одакле су дошле двије екипе.

Замјеник начелника општине Синиша Јефтић, који је свечано отворио првенство на базенима „Олимп“ казао је да се ради о још једном лијепом турниру током свечарске атмосфере у Дервенти.

– Ово је прилика да се људи сретну, друже и такмиче у пријатној атмосфери. Организација слијепих и слабовидих лица има подршку локалне управе, која није изостала ни сада – додао је Јефтић.

Предсједник МОСС-а Ђорђо Николић рекао је да спорт има велики значај за слијепа и слабовида лица, како због дружења, тако и због здравствених разлога.

– Савез слијепих РС поново нам је повјерио да будемо домаћин и то по други пут, што је заиста велика ствар. Захвалност дугујемо свима који су на било који начин помогли организацију овог турнира – истакао је Николић.

Предсједник Комисије за спорт, шах и рекреацију Савеза слијепих РС Радомир Радановић казао је да куглање увелико доприноси интеграцији слијепих и слабовидих лица у друштво кроз спортске активности

– Наравно, циљ нам је и да се дружимо, размијенимо мишљења и да планирамо свако наредно такмичење – рекао је Радановић.

Related posts

Кошаркаши и ове
сезоне дио прве лиге

Derventski List

„КОЗАРА“ САВЛАДАЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

„Дервента баскетфест“
изњедрио прве побједнике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još