ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Стипендију прижељкује 96 ученика и студената

Конкурс за додјелу стипендија редовним студентима и надареним ученицима за 2021/2022. годину из буџета града је затворен, а на адресу Градске управе стигле су пријаве 64 студента и 32 средњошколца.

За стипендирање младих суграђана у буџету града редовно се обезбјеђују потребна средства, а исплата се врши редовно. Управо због тога, не чуди велико интересовање студената и ученика који се истичу знањем у средњој школи, за конкурс за додјелу стипендија.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе, осим 96 новопријављених студената и надарених средњошколаца, документацију за наставак стипендирања доставило је и 107 досадашњих корисника стипендије.

– Комисија још увијек обрађује пријаве, те ће утврдити ранг – листу студената и ученика који остварују право на стипендију. На конкурс су се, први пут, пријавила 32 средњошколца и 64 студента, а град Дервента наставља да стипендира 107 досадашњих стипендиста – истакао је в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Као и ранијих година, право на подршку из буџета града имају сви редовни студенти, по први пут уписани у прву и више године студија било којег факултета који се финансира из буџета Републике, дјеца погинулих  и несталих бораца и цивилних жртава рата, дјеца без оба родитеља, студенти из социјално угрожених породица и студенти прве године студија који су на пријемном испиту остварили укупно 90 и више бодова.

Стипендију могу да добију и редовни ученици средњих школа који су постигли одличан успјех и примјерено владање, дјеца без оба родитеља по први пут уписани у први и више разреде школе.

Град је прошле године стипендирао 183 студента и средњошколца, а 2020. године једног стипендисту мање.

Уговори

Уговори са новим корисницима стипендија биће потписани након што буде објављена коначна ранг – листа, а о термину ће стипендисти бити благовремено обавијештени.

Related posts

ЦВЈЕТА ПРОДАЈА СТАНОВА

admin

ПОДРШКА РАДУ УПРАВЕ, БУЏЕТ ЛАНИ БИО У СУФИЦИТУ

admin

Цијене диктирају дужину јесење бразде

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još