Култура

Стиховима слављени поезија и прољеће

Ниске стихова низале су се ове прољећне вечери у Народној библиотеци „Бранко у Радичевић“ гдје су ученици Стручне и техничке школе организовали поетско вече.

Повод је био Дан поезије, који се обиљежава 21. марта, а по други пут у режији ученика и актива професора српског и страних језика, организовано је читана и слављена поезија.

Директорица школе Бранка Јовић казала је да Дервента заслужује барем једно овакво вече.

– Већ други пут наша школа заједно са Народном библиотеком „Бранко Радичевић“ организује ово вече поезије, а које пред публику изводи ученике који рецитују пјесме, а такође и актив српског језика и актив страних језика. На организацији ове вечери највише су радиле професорице Драгана Плавшић, Душица Станковић – Ђукић, Гордана Ђокић, али и професорица која је на боловању Бети Вујичић Пантић, које су, такође, рецитовале поезију – рекла је Јовићева додавши да је циљ његовање лијепе ријечи и поезије.

Да се овом вечери слави поезија, али и прољеће, истакла је и професорица Драгана Плавшић.

– Ми смо прије периода короне организовали у овим просторијама прво вече поезије, али тада је то било поводом Међународног дана матерњег језика и с обзиром да је ове године тај дан прошао док су још мјере ограничавале доста тога, одлучили смо да поводом Дана поезије опет у сарадњи са Народном библиотеком организујемо ово вече. Ово је и прилика за наше ученике да покажу своје таленте – казала је Плавшићева додавши да су већи дио програма припремили ученици.

Узбуђење због представљања публици није могла да сакрије ученица Теодора Кљајић, која се представила пјесмом Владислава Петковића Диса. Поезија је, како је истакла, њена велика љубав.

– Волим да се бавим поезијом и прозом и нисам у групи надарених ученика, али сам на приједлог професорице, одлучила да учествујем и читам „Прву песму“ Владислава Петковића Диса – казала је Теодора.

Осим поетских посластица, публика је могла да се заслади колачићима, али и музиком коју су изводили ученици Музичке школе.

 

Related posts

Вече у знаку поезије

admin

„ВИХОР“ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА НАЈЉЕПШЕ ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА

admin

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ГЛЕДАЈЕ ОНЛАЈН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još