Друштво

Стринић наставља да предводи риболовце

Редовна годишња, али и изборна Скупштина Спортског риболовног друштва „Укрина“ одржане су данас окупивши двије трећине делегата овог друштва, а који су усагласили извјештаје о раду у протеклој години, те нови мандат на челу овог друштва повјерили досадашњем предсједнику Николи Стринићу.

У току првог дијела засједања, делегати су разматрали и усвојили извјештаје из протекле године, и то извјештај о раду за 2021. годину, извјештај Надзорног одбора о финансијском пословању, извјештај такмичарске комисије,  извјештај дисциплинске комисије, као и извјештај рибочуварске службе, те записник о извршеном попису материјално техничких средстава друштва, док се други дио засједања односио на избор нових органа управљања друштвом.

– Бирали смо предсједника и потпредсједника Скупштине, предсједника нашег друштва односно Управног одбора, као и нове делегате Скупштине, а до промјена је дошло и на челу такмичарске комисије, гдје је именован Стево Радак. За новог предсједника Скупштине именован је Сретко Николић, док је на мјесто замјеника изабран Боро Прерадовић, а након чега је мени повјерен нови мандат на функцију предсједника СРД „Укрина“, те су нови мандати, са неколико измјена, повјерени већином ранијим делегатима – објаснио је предсједник „Укрине“ Никола Стринић истакавши да је констатовано да су чланови током 2021. године у пуном капацитету одржали такмичења и активности које су биле планиране, тако да је рад друштва у већој мјери враћен на претпандемијски рад.

– Година 2020. је била изузетно тешка година због пандемије, јер смо се мало дружили и одржали мањи број такмичења, док смо протекле године одржали све планиране активности, те постигли добре резултате на нивоу републике. Такође, за 2022. годину смо направили план рада, финансијски план и план такмичења, те обухватили све ставке које смо одржали и у 2021. години – рекао је Стринић.

Ово друштво у 2021. години бројало је 327 чланова, а међу којима су најбројнији чланови старији од 60 година.

 

Related posts

Филм „Дом културе“ вечерас пред Дервенћанима

Derventski List

Од марта до маја радови
на подручју Дервенте

Derventski List

„Шума“ Гордане Симић у збирци добрих пракси

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još